Af - 19/08-15 21:59

Ny forskning: e-cigaretter er MEGET mindre skadelige end cigaretterNy forskning: e-cigaretter er MEGET mindre skadelige end cigaretter

De britiske myndigheder anerkender nu, at e-cigaretter er 95 procent mindre skadelige end almindelige cigaretter, og vil gøre dem nemmere for forbrugerne at købe.

storybild

I Storbritannien ser myndighederne nu med helt nye øjne på e-cigaretter. (Billede: Polfoto)

En ny undersøgelse sender chokbølger gennem Storbritannien, og vender op og ned på myndighedernes syn på e-cigaretter.

Hidtil har den elektroniske smøg været set på med en del skepsis, da man ikke har været klar over, hvor farlig den var for rygerne i forhold til almindelige cigaretter.

Men nu viser en grundig undersøgelse, som er foretaget af de britiske sundhedsmyndigheder, at e-cigaretten er hele 95 procent mindre skadelig end almindelige cigaretter.

Forskere: E-cigaretter måske lige så vanedannende som røg
Forskere: E-cigaretter måske lige så vanedannende som røg

Selv om e-cigaretter indeholder nikoten, er de nemlig fri for andre skadelige stoffer som tjære og arsenik, skriver The Guardian.

Efter undersøgelsen er blevet offentliggjort er det blevet besluttet, at man fremover skal kunne købe e-cigaretter på recept i hele Storbritannien.

Hunden Lana finder 10 millioner smuglersmøger
Hunden Lana finder 10 millioner smuglersmøger

Den britiske sundhedsminister, Jane Ellison, minder dog om, at e-cigaretter stadig ikke er sunde, og at det er bedst helt at kvitte nikotinen.

- Selv om vi anerkender, at e-cigaretter kan hjælpe voksne til rygestop, vil vi stadig beskytte børn fra den farlige nikotin, og derfor skal det være for personer under 18 at købe dem, siger Jane Ellison til The Guardian.

Myndighederne tror og håber, at en nemmere adgang til e-cigaretter vil blive den klassiske cigarets død.

LÆS OGSÅ: Kina kvitter smøgerne

LÆS OGSÅ: Regeringen dropper reklameafgift og hæver cigaretpris

LÆS OGSÅ: Nu bliver cigaretter dyrere for Kinas millioner af rygere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx