Af - 27/01-16 15:00

Forskning: Folk der bor tæt på værtshuse er lykkeligereForskning: Folk der bor tæt på værtshuse er lykkeligere

En ny undersøgelse fra Oxford University afslører, at folk, der bor tæt på værtshuse både er gladere, har flere venner og drikker mindre end andre.

Bildstrecke im Grossformat »

Så er der godt nyt til alle, som elsker at drikke en iskold fad på en lille beværtning.

Et af verdens mest hæderkronede universiteter, Oxford University i England, har nemlig slået fast, at folk, der bor tæt på en bar, er lykkeligere end andre. Og det er ikke den eneste gevinst.

Det skriver The Telegraph.

Er det her nøglen til danskernes lykke?
Er det her nøglen til danskernes lykke?

For de heldige, der bor et stenkast fra en beværtning er både meget gladere, har flere venner, er mere tilfredse med livet, og drikker sig sjældnere i hegnet.

Blandt forklaringerne på den for mange opløftende konklusion er, at man bliver bedre til at socialisere, når man har drukket en genstand, og at de lange samtaler, man har på en bar, styrker ens venskaber.

Mere end hver fjerde bar i Aarhus blæser på rygeloven
Mere end hver fjerde bar i Aarhus blæser på rygeloven

- Venskab og lokalsamfund er nok de vigtigste faktorer for vores helbred og velvære. Men det at få og vedligeholde venskaber skal gøres ansigt til ansigt. Den digitale verden er ikke nogen brugbar erstatning, siger Professor Robin Dunbar fra Oxford University.

- På grund af den stigende tendens med at vores sociale liv er online i stedet for ansigt til ansigt, er det endnu mere vigtigt at have afslappende, tilgængelige steder, hvor folk kan mødes med gamle venner og få nye, siger han til The Telegraph.


LÆS OGSÅ: Panik: Fare for øl-tørke i weekenden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx