Af - 22/03-16 07:42

9 FACTS, der lyder SÅ forkerte, men er rigtige9 FACTS, der lyder SÅ forkerte, men er rigtige

Vidste du for eksempel at flere mennesker drukner i ørkenen end dør af tørst?

Bildstrecke im Grossformat »
Ja, vejret tyder ikke på det. Men Rom ligger faktisk længere mod nord end New York City. Og Santiago i Chile ligger faktisk også længere mod øst end New York. Hvis du folder et helt almindeligt stykke papir midt over 42 gange, vil det nå helt op til månen. Det er til gengæld næsten umuligt at folde et stykke papir flere end syv-otte gange. Ifølge NASA er der mellem 100 og 400 milliarder stjerner i Mælkevejen. Det lyder af mange, men der er MANGE flere træer. Det anslåes, at der er hele tre TRILLIONER træer på jorden. En trillion er en milliard milliarder. Man tænker måske, at de fleste dødsfald i ørkener skyldes dehydrering i varmen. Men der er faktisk flere mennesker, der årligt drukner ihjel. Det sker, da vandet ikke kan løbe nogen vejne i det golde ørkenlandskab, når der endelig kommer regn. Derfor bliver der meget nemt skabt oversvømmelser. Da man byggede pyramiden i Giza fandters der stadig mammutter nogle steder i verden. Man mener, at de sidste mamutter døde omkring år 1650 f.kr. mens Den store pyramide i Giza blev bygget omkring år 2500 f.kr. Det viser genetiske undersøgelser, man har foretaget af svampe. Det lyder mærkeligt, men den er god nok. Det anerkendte, engelske universitet 'University of Oxford' blev grundlagt omkring år 1096, mens det aztekiske imperie blev grundlagt omkring år 1428. På bare tre generationer gik mennesker fra at have heste som det primære transportmiddel til at kunne lande på månen. Der var også kun 66 år imellem, at det første gang lykkedes mennesker at flyve - til månelandingen. Under optagelserne af GoldenEye i 1995 vejede Brosnan kun 74 kilo. Men i Die Another Day fra 2002 vejede han hele 95 kilo og er altså dermed både den tungeste og letteste Bond-skuespiller nogensinde.

Nogle gange falder man over noget viden, der lyder SÅ mærkeligt, at man er nødt til at dobbelttjekke det. Man har normalt en eller anden form for logik i hovedet, men den kan blive sat helt af en gang imellem.

LISTE: Her er seks overraskende facts om at gabe
LISTE: Her er seks overraskende facts om at gabe

Det er dette galleri et godt eksempel på. Vi har samlet ni forskellige facts, der lyder meget langt ude - men rent faktisk passer. Tro det eller ej!

For eksempel er et engelsk universitet ældre end aztekerne. Og New York er faktisk sydligere end Rom!

H/T Reddit.

LÆS OGSÅ: LISTE: 6 ting du ikke vidste om dit underliv

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Udstemt 'X Factor'-deltager: 'Det var...
bt.dk
63-årig mand stukket ned af...
bt.dk
Efter fyring: Superliga-klub har...
bt.dk
Dansker sætter verdensrekord - og den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx