Af - 24/10-15 20:50; Opdateret: 26/10-15 13:48

Alkohol-komet frigiver hvad der svarer til 500 flasker vin i sekundetAlkohol-komet frigiver hvad der svarer til 500 flasker vin i sekundet

Kometen Lovejoy har noget af en lørdag aften. Ifølge forskere efterlader den en ordentlig sjat alkohol på sin færden i rummet.

storybild

Kometen med det passende navn Lovejoy er på "Happy Hour"-tur gennem rummet (Billede: AP)

En af de mest aktive kometer i nærheden af os jordboere har nu vist sig at have lidt af en fest ude i det ellers så stille verdensrum. På sin færden efterlader den en ordentlig portion alkohol, der kan få selv den mest hærdede festabe til at bukke under.

Mars-vand: Det kan du bruge det til
Mars-vand: Det kan du bruge det til

-Kometen Lovejoy frigav alkohol svarende til mindst 500 flasker vin hvert sekund, da dens aktivitet var højest, fortæller Nicolas Biver, der er hovedforfatter bag undersøgelsen til Science Advances.

Nasa spotter planet: Det tætteste vi er nået Jorden 2.0
Nasa spotter planet: Det tætteste vi er nået Jorden 2.0

Mens kometen med det passende navn er et festligt indslag til en lørdag aften, er opdagelsen faktisk også videnskabeligt interessant. Det er første gang, ætylalkohol, som findes i en lang række alkoholiske drikke, er fundet i en komet.

1000 lysår væk og 11 milliarder år gammel
1000 lysår væk og 11 milliarder år gammel

Dette støtter op om teorien om, at kometer nok har fragtet organiske molekyler til jorden og dermed har været en af nøglefaktorerne bag livet her på jorden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Danskere søges til at teste buttplugs...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx