Af David Andersen - 14/07-17 19:29

Grim nyhed til kvinder: Cyklen ødelægger din vagina og dit sexlivGrim nyhed til kvinder: Cyklen ødelægger din vagina og dit sexliv

Kvindens underliv kan bliver hævet og følelsesløs - og det, der er værre.

storybild

Cyklen er et af danskernes foretrukne transportmidler, og for mange af os cirka den eneste motion, vi får.

Men det er slet ikke så sundt, som vi tror - i hvert fald ikke for kvinder, som risikerer at mærke til alvorlige konsekvenser for deres underliv.

Det skriver New York Post.

»De værste problemer for kvindelige cyklister er gnidning, saddelsår, hudfølsomhed og følelsesløshed, skedeforstørrelse, vaginal irritation og infektion (svamp og bakteriel vaginosis), hudinfektioner og urinvejsinfektioner«, siger gynækologen Pradnya Pisal, der har egen praksis i London, til Metro.

Problemerne opstår, fordi kvindens underliv bærer op til 40 procent af kropsvægten, når man cykler, og det er det ikke beregnet til.

Pradnya Pisal understreger, at man skal søge læge, hvis vaginaen svulmer op, idet det er smertefuldt og kan udvikle sig til værre ting.

Konsekvenserne af cykling ødelægger sexlivet for nogle kvinder, blandt andet fordi de oplever følelsesløshed i skeden, hvilket unægteligt gør sex noget kedeligt.

Heldigvis er det noget, man kan gøre. Først og fremmest skal man sidde så ret op som muligt for at lette presset på underliver.

Desuden kan man købe sadler med hul i midten, hvilket også modvirker, at underlivet bliver alt for klemt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Handelskrig afblæst: Kina lover at...
bt.dk
Er denne pølsevogn en øjebæ? Det...
bt.dk
Bill Gates fortæller detaljer fra sit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx