Af Mads Brandsen - 29/12-17 13:09

Her er Stephen Hawkings vildeste forudsigelser: Fra robot-undergang til Jordens endeligtHer er Stephen Hawkings vildeste forudsigelser: Fra robot-undergang til Jordens endeligt

Den britiske professor i teoretisk fysik Stephen Hawkings er kendt for sine banebrydende forskningsresultater, men mange er måske ikke klar over, at han også kommer med nogle ret heftige forudsigelser om såvel menneskehedens som Jordens fremtid.

storybild

(Billede: NIKLAS HALLE'N, Scanpix)

Newsweek har samlet seks af Hawkings forudsigelser. BT beklager på forhånd, hvis de lægger en dæmper på dine nytårsfestligheder.

Vi har kun 100 år tilbage på kloden

Takket være moderne lægemiddelvidenskab er 100 år nærmest et helt liv, men tilbage i maj spåede Hawking, at menneskeheden kun kommer til at leve på Jorden 100 år mere. Det skrev Wired. Det var en voldsom nedjustering af hans spådom fra 2016, hvor han spåede, at vi vil bebo Jorden i 1000 år endnu. Ifølge Hawking er det klimaforandringer, asteroider, der rammer Jorden, epidemier og befolkningstilvækst, der er grunden til, at dommedag er rykket nærmere.

Vi må indtage en ny planet hurtigst muligt

I BBC-dokumentaren 'Expedition New Earth', der blev sendt tidligere på året, forklarede Stephen Hawking, at menneskene bliver nødt til at forlade Jorden og i stedet flytte til et andet sted i universet - enten på en rumstation eller på en anden planet. Hvis ikke vi bliver i stand til leve på andre planeter, vil menneskeracen uddø i løbet af det næste århundrede, lød den dystre forudsigelse fra Hawking.

Jorden vil blive rødglødende og lige så varm som Venus

Menneskeheden befinder sig på et vendepunkt, hvor den globale opvarmning ender med at være så voldsom, at Jorden 'vil blive som Venus med en temperatur på 250 grader, og hvor det regner med svovlsyre. Det bedste vil nok være at forlade Jorden, som Hawking udtrykte det overfor BBC.

I år 2600 vil Jorden ikke være i stand til at håndtere befolkningsvæksten

På det årlige videnskabs-event Tencent WE Summit forudså Hawking i november, at menneskehedens forbrug af elektricitet i år 2600 vil betyde, at vores engang blå planet vil blive ildrød alene på grund af produktionen af el, berettede Geek Wire. Verdens befolkning er blevet fordoblet hver 40. år, og den udvikling kan ikke fortsætte, pointerede Hawking.

Kunstig intelligens vil overtage verden

Hawking forklarede ifølge CNBC i november, at kunstig intelligens vil ende med at blive en ny form for liv, der med tiden vil udmanøvrere og i sidste ende erstatte menneskeheden.

»Jeg frygter, at kunstig intelligens vil erstatte mennesker. Hvis mennesker står bag computervira, vil andre sørge for, at kunstig intelligens, som bliver bedre og gentager sig selv,« sagde han.

Trump skubber verden ud over kanten

Hawking er ikke af den amerikanske præsident Donald Trumps største fans. Tidligere i 2017 kommenterede han præsidentens beslutning om at forlade Paris-klimaaftalen. Det kan føre til uoprettelig skade på klimaet, og beslutningen kan få vidtrækkende konsekvenser for al liv på Jorden, lød advarslen fra Hawking.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Kvindelige actionhelte sparker røv':...
bt.dk
Voldsomt overfald: 23-årig kvinde...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Bendtner overrasker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx