Af - 30/12-16 21:35

Derfor kommer du til at sige det forkerte navn i sengenDerfor kommer du til at sige det forkerte navn i sengen

Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

Bildstrecke im Grossformat »
Har du drømt, at du blev tilbedt og tryglet om sex? Så kan det være fordi, du har lavt selvværd og er bange for, at du ikke er tilstrækkelig rent seksuelt, mener sexologen. Har du haft en våd drøm om din kærestes bedste ven, din venindes far eller din chef? Alt det vi ikke kan få, vil vi gerne have - specielt når det kommer til sex, lyder forklaringen fra sexologen. Du mener selv, du er rigtig god i sengen. Og hvis du ser andre have sex, kan du jo sammenligne dig selv med dem og måske give dem et tip eller to, mener altså Tracey Cox. Du har lyst til at udforske noget nyt, måske er du nysgerrig på at have sex med en fra dit eget køn, og så har du måske en skjult trang til at vise dig selv frem, mener Tracey Cox. Det er måske ikke overraskende et udtryk for en lidt narcissistisk tankegang. Drømmen om at lade sin nøgne krop hylde af et jublende publikum, som vil betale penge for at se på - det er ret åbenlyst, ikke? Det handler om magt, mener Tracey Cox. Denne fantasi har nogle biologiske undertoner, mener Tracey Cox. Nogle dyr får kun ægløsning, hvis hannen bider dem, skriver hun. Men fantasien kan også handle om, at man føler behov for at blive straffet for at gøre noget, vi ikke burde (som at have sex). 1. Sex med en der er yngre handler om at få et selvtillidsboost: Jeg kan stadig, jeg er stadig lækker. 2. Sex med en der er ældre handler om lidt af det samme, fordi den ældre betragtes som klogere, rigere og mere intelligent. Så det er et kompliment, at personen vil have sex med dig. Medmindre det handler om et fader-kompleks, skriver Tracey Cox. Det her handler om opmærksomhed og anerkendelse. Dine kundskaber under lagnet er åbenbart så gode, at de kan klare at blive vist frem for alle. Eller måske er du bare lidt af en rebel, som har lyst til at gøre noget, du (mange steder i hvert fald) ikke må. Denne fantasi er særligt populær blandt generte kvinder, som ikke er særlig krævende i hverdagen. Og den kan være et udtryk for, at kvinden har lyst til at dominere og nyde følelsen af kontrol, som de ikke udøver normalt, fordi, skriver Tracey Cox, de er bange for, at de så ikke er feminine nok. Hvis du har sex med en, du ikke kender og aldrig kommer til at kende, så kan du give slip på dig selv og din vildskab uden at skulle bekymre dig om, hvad han eller hun tænker. Det er sex helt unden følelser, efterspil eller forklaringer. Du vil have det råt, følelsesforladt og primitivt, siger Tracey Cox.

Har du nogensinde sagt det forkerte navn i sengen?

Av - den er ikke god. Men måske kan du slet ikke gøre for det.

Ifølge professor og sexolog Jim Pfaus skyldes det nemlig noget, der sker i hjernen, når vi har sex. Det skriver The Independent.

- Når du er i en tilstand af eufori, dukker der minder op i dit hoved, som stammer fra en anden gang, du gjorde lige netop det, siger han.

Det er dybest set umuligt for din hjerne IKKE at genkalde minderne fra sex med andre end ham eller hende, du ligger under dynen med.

Det er nu ikke nogen god undskyldning for at kalde pigen for Nanna, når nu hun hedder Mia.

Men måske behøver det ikke være så skidt endda, mener Jim Pfaus, ifølge The Independent.

- Lad os antage, at der har været en meget særlig tidligere elsker, som fik ham eller hende til at føle det helt specielt. Og at den seksuelle nydelse, kvaliteten af orgasmerne og følelsen af nærhed giver associationer til den andens navn, forklarer han.

Du eller din partner siger altså kun det forkerte navn, fordi I to netop har haft præcis samme særlige grad af nærhed og intimitet.

Man kan altså ikke gøre for det, og det skyldes ikke nødvendigvis, at han eller hun ligger og tænker på sin ekskæreste.

Uanset hvad er det ikke den fedeste oplevelse, når man er i seng med en person. Så hvad skal man gøre?

- Stop hvad I har gang i og snak om det - find på en måde at give det hele "en happy ending", siger Jim Pfaus til The Independent.

LÆS OGSÅ: Derfor kommer du til at kalde din kæreste ekskærestens navn

LÆS OGSÅ: Forskning slår fast: Dette er den største fejl mænd kan lave i sengen

LÆS OGSÅ: Dette tidspunkt på dagen onanerer flest kvinder

LÆS OGSÅ: Studie: Singlekvinder har lettere ved at få orgasme

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Revy-krigen er afgjort: Denne revy er...
bt.dk
Fuld S-profil var rasende efter...
bt.dk
Nu sætter kronprins Frederik ord på...
bt.dk
Vildt vejr i vente: Her kan vi få 29...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx