Af Berit Hartung - 27/11-17 08:28

Vi går på job, når vi er syge: Sådan ved du, om du skal blive hjemmeVi går på job, når vi er syge: Sådan ved du, om du skal blive hjemme

Halsen er rød. Du hoster og hakker, og næsen løber konstant. Men hvornår er du så syg, at du ikke kan gå på job?

storybild

85 procent af danskerne går på arbejde, selv om de er syge. To læger giver dig en god tommelfingerregel for, hvornår du SKAL blive hjemme. (Arkivfoto)

Halsen er rød. Du hoster og hakker, og næsen løber konstant. Men hvornår er du så syg, at du ikke kan gå på job?

Sæsonen for forkølelser, halsbetændelser og influenza er over os. I de kommende måneder vil mange af os være nødt til at blive under dyne en dag eller mere på grund af feber, ondt i halsen eller bare generel utilpashed.

Men selv om sygemeldingerne helt sikkert bliver flere rundt omkring på de danske arbejdspladser de kommende måneder, så har mange af os tilsyneladende stadig svært ved at finde ud af, hvornår vi er så dårlige, at vi skal blive hjemme.

En ny undersøgelse fra Megafon viser nemlig, at 17 ud af 20 erhvervsaktive danskere går på arbejde, selv om de er syge.

Men der er faktisk en meget god tommelfingerregel for, hvornår du SKAL blive hjemme.

»Man skal altså blive hjemme, hvis man risikerer at smitte,« siger Kåre Mølbak, overlæge og afdelingschef hos Statens Serum Institut til tv2.dk.

Han henviser til, at du især skal være påpasselig, hvis du har en sygdom, som smitter gennem luften. For eksempel forkølelse og halsbetændelse.

Bliver du ramt af influenza, gælder der andre regler, siger professor på Infektionsmedicinsk afdeling på Rigshospitalet Jens Lundgren siger til tv-stationen. Så bør du nemlig blive hjemme fra det øjeblik, du får symptomerne til 24 timer efter, at de er væk.

Og brug så i øvrigt din sunde fornuft, når du skal vurdere, om du er frisk nok til at komme på job.

»Hvis du har det dårligt, skal du selvfølgelig blive hjemme og vurdere, hvordan du har det ud fra dine symptomer,« siger Jens Lundgren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Bilist på flugt maste 16-årig mellem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx