Af - 19/05-15 17:17

Videnskaben har talt: Derfor har verden brug for mændVidenskaben har talt: Derfor har verden brug for mænd

Forskere har fundet frem til, at verden faktisk er et bedre sted, når der både er mænd og kvinder.

storybild

Nu er det videnskabeligt bevist, at verden ikke vil være bedre, hvis den kun bestod af kvinder. (Billede: Polfoto/AP)

Hvorfor findes der overhovedet mænd?

Det har en række forskere faktisk undret sig over i ret lang tid, fordi med Darwins berømte sætning "den stærkeste overlever" i baghovedet, så burde der kun være kvinder.

- Stort set alle arter på Jorden bruger sex til at få børn, og det er ikke nemt at forklare, fordi der følger flere byrder med sex. Den mest markante er, at det kun er halvdelen af ens børn, altså pigerne, der selv kan få børn, lyder det fra Matt Gage, der er forsker på East Anglia Universitet i Storbritannien.

Hvis der kun fandtes kvinder, og de selv kunne klare det der med ungerne, så ville man kunne føde mange flere børn og dermed udbrede sin art meget hurtigere, lyder forklaringen fra forskeren ifølge ScienceDaily.

GALLERI: Sådan ser stjernerne fra 'Venner' ud i dag
GALLERI: Sådan ser stjernerne fra 'Venner' ud i dag

Han satte sig derfor sammen med andre kloge hoveder for at svare på spørgsmålet om, hvorfor der egentligt findes mænd? Og her viste det sig så, at de ikke er helt så ligegyldige alligevel.

- Vores forskning har vist, at konkurrence blandt hankøn for at få lov til at lave børn giver en vigtig fordel, fordi det forbedrer den genetiske sundhed i befolkningen, fortæller Matt Gage.

Forskerne har lavet deres undersøgelser med biller, som de har overvåget i 10 år, hvlket svarer til 50 generationer. Nogle af de kvindelige biller havde kun en mand at få unger med, mens en gruppe på 10 hunbiller kunne vælge mellem 90 af det modsatte køn.

TV: Så stor er forskellen mellem Uber og byens taxier
TV: Så stor er forskellen mellem Uber og byens taxier

Og her viste det sig, at de grupper, hvor der var flere mænd at vælge imellem, havde en bedre fysik og var mere modtandsdygtige. De klarede sig nemlig gennem 20 generationer med indavl, inden de uddøde.

Så godt gik det ikke for grupperne med få mænd. Her var de alle væk efter 10 generationer. Forskerne konkluderer derfor, at hankøn er vigtige, fordi de sikrer en vis konkurrence.

- De her resultater viser, at seksuel udvælgelse er vigtigt for befolkningens sundhed og vedholdenhed, fordi det hjælper med at rense for de negative gener og i stedet bibeholde de positive, fortæller Matt Gage.

Så der er altså godt nyt til alle mænd, der ikke er så ligegyldige, som forskerne har gået og mistænkt.

LÆS OGSÅ: TV: Redder dette burger-trick din grillsæson?

LÆS OGSÅ: TV: Da det går op for folk, hvem disse gademusikanter i virkeligheden er... Bryder de ud i jubel

LÆS OGSÅ: TV: Her sprænger dreng et vinglas - med sin stemme!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Nu har eksperterne løst mysteriet om...
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx