Af Julie Laurs Bundgaard - 16/12-17 12:56

LISTE: 5 tegn på at du er i et giftigt venskabLISTE: 5 tegn på at du er i et giftigt venskab

Det er ikke kun romantiske forhold, der går over. Nogle gange kan det også være nødvendigt at ende venskaber. Men hvordan ved man, om man blot har ramt et bump på vejen, eller om det er tid til at sige farvel og tak?

storybild

Det er ikke kun romantiske forhold, der går over. Nogle gange kan det også være nødvendigt at ende venskaber. Men hvordan ved man, om man blot har ramt et bump på vejen, eller om det er tid til at sige farvel og tak?

Det mener det irske medie Irish Examiner at have svar på. De har i hvert fald opstillet fem punkter, som kan være tegn på, at dit venskab er giftigt.

1. Vedkommende har ikke tid til at lytte på dine problemer

via GIPHY

Når noget går galt i deres liv, hvad end det er en kæreste, der slår op, eller en pakke som ikke kommer til tiden, forventer de, at du sidder klar med en skulder at græde på og støttende ord. Men når det omvendt er dig, der er inde i en dårlig periode, er der ikke nogen hjælp at hente hos dem.

Pludselig er de afvisende, har ikke tid til at tale eller endnu være - ignorerer dig helt og holdent.

2. Vedkommende pointerer unødigt dine fejl 

via GIPHY

Ærlighed er vigtigt, men nogle venner kan blive over-kritiske uden grund, når man spørger dem til råds. At hænge ud med en ven, der konstant påpeger dine fejl kan være skadeligt for dit selvværd, for ikke at nævne ekstremt ydmygende, hvis de gør det offentligt.

Hvis du er bange for at fortælle en ven om dine problemer, fordi du tror, de vil påpege dine fejl og alt, du har gjort forkert, er det et klart tegn på, at du burde genoverveje venskabet.

3. Vedkommende støtter dig ikke i dine drømme og mål

via GIPHY

En god ven fejrer dine sejre, opmuntrer dig når du mangler selvtillid, og skubber dig på vej mod dine mål. En dårlig ven vil forsøge at trække dig ned for at få det bedre med sig selv.

Det kan f.eks. være ved at forklejne din lønforhøjelse eller ved at tale dig fra at søge en forfremmelse.

4. Vedkommende dræner dig for energi

via GIPHY

Alle går igennem hårde perioder i livet, og selvom det er en god ide at være en skulder at græde ved, når dine tætte venner har brug for det, skal der gerne være en sund balance. Hvis du konsekvent frygter at skulle mødes med en ven, fordi du ved, at vedkommende kommer til at have en negativ attitude til alt, bør du spørge dig selv, om det egentligt er gavnligt for dig at tilbringe tid med dem.

5. Du kan ikke være dig selv omkring vedkommende

via GIPHY

Nogle venner kan få dig til at føle, at du skal ændre dig for at glæde dem. Hvis du konstant skal lægge en dæmper på dig selv, tænke over hvad du siger, eller ændre udseende for at passe ind i deres opfattelse af, hvad der er 'cool', bør du træde et skidt tilbage.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pølsebrød tilbagekaldes - risiko for...
bt.dk
'Diva'-Rikke afslører: Det skete der...
bt.dk
Lastbilchauffør død efter fald
bt.dk
Esben Lunde åbner op for at indhegne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx