Af - 20/06-15 13:50

Endelig: Her er det mandlige svar på p-pillenEndelig: Her er det mandlige svar på p-pillen

Det kræver blot en enkelt indsprøjtning, men der er dog en enkelt hage...

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Chad Ehlers)

Det mandlige svar på p-pillen er på vej til mænd verden over. Det kræver blot en enkelt indsprøjtning, og så er der ingen udsigter til gravide maver eller trippende fødder.

Det skriver The Telegraph.

Vasalgel er det eneste middel, der er blevet godkendt af de amerikanske myndigheder som mandlig prævention, altså ud over kondomet. Det rammer først markedet i omkring 2018-20, men så forventes det også, at op til halvdelen af alle seksuelt aktive mænd vil bruge den simple indsprøjtning til at styre uden om faderrollen.

Midlet bliver sprøjtet ind i mandens sædledere og sætter de små svømmere ud af funktion. En enkelt indsprøjtning holder i flere år, og hvis man pludselig gerne vil have børn alligevel, så kræver det blot endnu en indsprøjtning for at få gang i produktionen igen.

Læger udskriver de farligste p-piller til hver tredje teenager
Læger udskriver de farligste p-piller til hver tredje teenager

Selv om der ikke er tale om en permanent løsning, så er Vasalgel også et alternativ til den traditionelle vasektomi, hvor manden får klippet strengene. Det permanente indgreb kan nemlig give smerter, når der bliver ophobet væske, der ikke kan komme videre i systemet.

Den eneste lille hage ved indsprøjtningen er dog, at den nemmeste vej til sædlederne er igennem anus. Det redder selvfølgelig mænd fra den skræmmende tanke om, at der skal stikkes en nål i de ædlere dele.

Advarsel: Disse p-piller fordobler risikoen for blodpropper
Advarsel: Disse p-piller fordobler risikoen for blodpropper

Midlet gør i øvrigt ikke brug af hormoner, og det er en ting, som de fleste kvinder nok vil kunne nikke genkendende til som en fordel.


LÆS OGSÅ: DERFOR skal du bruge kondom: Se 14-årig piges perfekte forklaring

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
35-årig far dræbte sine børn og tog...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx