Af - 03/06-16 10:54

To panodiler kan gøre dig til en dårligere kæresteTo panodiler kan gøre dig til en dårligere kæreste

Ny forskning viser, at smertestillende medicin med indholdsstoffet Paracetamol kan have konsekvenser for dit sociale liv.

Bildstrecke im Grossformat »

Ny forskning viser, at det udbredte smertestillende middel paracetamol kan gøre en mindre empatisk.

Det viser en videnskabelig artikel i det seneste nummer af tidsskriftet Social Cognitive and Affective Neuroscience (SCAN.)

Har man taget to tabletter Pinex, Pamol eller Panodil, ja, så betyder andre menneskers smerte ikke ret meget for en. Det er resultaterne som amerikanske forskere er nået frem til, hvor man har testet det aktive stof paracetamol, der findes i mange typer smertestillende håndkøbsmedicin.

Videnskabsfolkene har fundet ud af, at der bliver skruet ned for empatien, når man har taget omkring 1000 mg af det aktive stof. Det svarer til to tabletter, og er indenfor den anbefalede dose, der står på siden af glassene med håndkøbsmedicin.

Hovedpinepiller påvirker muligvis fostret
Hovedpinepiller påvirker muligvis fostret

- Empati er vigtigt. Hvis du står midt i et skænderi med din kæreste, og du lige har taget en panodil, så peger forskningen på, at du har mindre forståelse for, hvad der har såret din bedre halvdel, siger forskeren dr. Baldwin Way ifølge Science Daily.

Psykopater er blandt andet kendetegnet med deres manglende empati.

I forsøget blev en gruppe på 80 studerende delt op i to. 40 af de studerende fik ét gram paracetamol, der svarer til to tablettet af 500 milligram. Den anden gruppe fik en placebopille.

Rapport: Hovedpinepiller er fuldstændig ubrugelige mod influenza
Rapport: Hovedpinepiller er fuldstændig ubrugelige mod influenza

Efterfølgende læste deltagerne forskellige historier om mennesker, der blev såret både psykisk og fysisk, og derpå bedt om at vurdere de hovedpersonernes oplevelse af smerte.

- De, der havde indtaget acetaminophen (alternativt navn for paracetamol red.) viste en reduktion i empati. De lod sig ikke mærke med andres sårede følelser, forklarer dr. Baldwin Way overfor Science Daily.

Populær pille kan give problemer med blodtryk, kredsløb og slagtilfælde
Populær pille kan give problemer med blodtryk, kredsløb og slagtilfælde

Forskerne kender endnu ikke de konkrete mekanismer bag effekten af paracetamol, men de vil gå videre med at se på stoffet ibuprofen, og se om det skulle have samme effekt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx