Af Simon Augusta Lundt - 10/05-17 18:12

Får du slemme tømmermænd? Så har danske forskere en dårlig nyhed til digFår du slemme tømmermænd? Så har danske forskere en dårlig nyhed til dig

Passer du på beskrivelsen?

storybild

Modelfoto (Billede: Scanpix)

Opkast, rysteture og hovedpine kommer ofte efter en tur i byen. Men nu viser dansk studie, at dem, som får slemme tømmermænd, har dobbelt så stor risiko for at blive alkoholikere.

Studiet er lavet af Statens Institut for Folkesundhed, der har samlet al internationalt forskningslitteratur omkring tømmermænd og alkoholmisbrug og fundet frem til, at der er større risiko for udvikle et alkoholmisbrug, hvis man har slemme tømmermænd.

»Vi har fundet al den internationale litteratur, som er skrevet på det område, vi har ikke selv lavet forsøgene. Men forsøgene viser, at de personer, som de har fulgt i en årrække, så var det især dem, som fik mange tømmermænd, der udviklede et alkoholproblem,« siger professor Janne Tolstrup ved Statens Institut for Folkesundhed.

Nu er det afklaret: Øl virker  meget bedre end panodiler
Nu er det afklaret: Øl virker meget bedre end panodiler

Halleluja! Nu har studerende opfundet kuren mod tømmermænd
Halleluja! Nu har studerende opfundet kuren mod tømmermænd

Den burde være god nok, at hvis man har mange tømmermænd, er der større risiko for at blive alkoholiker, end dem med få. Janne Tolstrup forklarer, at der er taget hensyn til andre faktorer, som kunne påvirke testpersonerne til at blive alkoholikere.

»Det forskning, vi har undersøgt, har justeret for andre faktorer, såsom drikkevaner. Det er altså ikke fordi, at dem med mange tømmermænd drak mere end de andre,« siger Janne Tolstrup.

Hun uddyber, at man ikke helt ved, hvorfor dem, som kaster op dagen efter, har større risiko for at blive alkoholikere.

Giver mørk alkohol værre tømmermænd end hvid? En læge har svaret
Giver mørk alkohol værre tømmermænd end hvid? En læge har svaret

Men forskningen kommer med bud om, at det kan have noget med 'reparationsbajeren' at gøre. Hvis man har meget slemme tømmermænd, er der nogle, som mener, at man kan lindre dem ved at drikke alkohol dagen efter. På den måde kan det blive en ond cirkel, der kan føre til afhængighed af alkohol.

LÆS OGSÅ: Udkørt efter nytårsaften? Det er ikke kun alkohol, der giver dig tømmermænd

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret Superliga-profil til...
bt.dk
FCM kvajer sig mod AaB: Her er BTs...
bt.dk
Fagforeningsboss direkte inde fra...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx