Af - 30/01-16 21:32

Psykolog: Derfor laver mænd altid penis-tegningerPsykolog: Derfor laver mænd altid penis-tegninger

Hvorfor er penissen et yndet motiv, når mænd laver kruseduller? En psykolog giver dig svaret.

Bildstrecke im Grossformat »
Det amerikanske magasin Cosmopolitan har samlet ni mere eller mindre videnskabelige eller indlysende grunde til, at kvindens vagina giver mandens penis baghul. Vaginaer har den samme surhedsgrad som et glas vin. Alene sammenligningen giver jo stilpoint. Den såkaldte pH-værdi hos kvinder ligger imellem 3,8 og 4,5, mens et glas vin typisk ringer ind med en værdi på mellem 3-4. I modsatte ende, så ligger mandens sæd i den mere basiske ende på mellem 7,2 og 8,0. Vand har en værdi på 7,0. Vin vinder over vand, sådan er det. Klitorissen har dobbelt så mange nerveender som en penis. Knoppen vejer ind med 8000 imod penisen, der kun kan præstere i omegnen af 4000. Forresten har resten af kvindens skød yderligere 15.000 nerveender, så der er mændene bagud på point. Vaginaer kan løfte vægte. Ved at klemme sammen om et 'æg' med en snor i, der så er fæstnet til et tungt objekt, og så er det bare ellers om at løfte derudaf. Tilbage i 2009 lød en frisk verdensrekord i skedeløft på omkring 15 kg. Ifølge gynækologen Michael Krychman findes der en lidelse, der hedder 'penis captivus,' hvor musklerne i kvindens skede under samleje klemme så hårdt sammen om mandens penis, at den reelt bliver fanget og holdt fast. Det 'aflåste samleje' gør det umuligt for manden at trække 'følehornet' til sig. Flere gynækologer anbefaler, at man ikke bruger andet end vand til at vaske sin vagina med, en af årsagerne er, at den simpelthen renser sig selv. Det giver endnu et stik til kvindens kønsdel, mens indehaverne af den mandlige penis står og spilder tiden med at skrubbe under bruseren. Mens en mand ofte er sendt til tælling og får umanerligt tunge øjenlåg efter udløsning, så er topmålet for mændgen af orgasmer en kvinde kan opnå under sex nærmest uendeligt. Mandens skræv er unægteligt noget mere sårbart end kvindens. Tilbage i 2006 fik en ung mand et slag fra en 'ven' i de ædlere dele. Vævet omkring hans testikler tog så meget skade, at den ene sten løsnede sig fra bindevævet. Lægerne frygtede, at han ville miste evnen til at få børn. Desuden er det sjældent, at man ser kvinder stå foroverbøjet i flere minutter efter beskeden kontakt til skridtregionen. Ny forskning tyder på, at stamceller, der er raffineret ud fra kvindens månedlige menses, kan modvirke hjertestop. Metoden er stadig i udviklingsstadiet, men det er jo ikke fordi, at en penis sådan rigtig har kureret nogen for noget alvorligt, så der er igen point til det kvindelige underliv. En vagina kan klemme en baby på størrelse med en vandmelon ud, mens mandens penis har en risiko for at 'knække under samlejet.'

Galleri: 9 grunde - derfor er en vagina bedre end en penis.

De er overalt, penistegningerne, mens antallet af kvindelige kønsdele på diverse notesbøger eller husfacader er noget mere beskedent - men hvordan kan det være? Hvorfor bliver der tegnet så mange penisser?

Svaret skal findes i Freuds psykoanalyse: Når mænd tegner en penis er det simpelthen en magtdemonstration. Penistegnerne er bange for at blive opdaget i at være sårbare, og derfor føler de behov for at tegne fallosser.

Derfor har din mand brug for at gå i byen med gutterne
Derfor har din mand brug for at gå i byen med gutterne

Det forklarer psykoloanalytiker Vanessa Sinclair til Broadly:

- Det klassiske eksempel taget fra Freud er, at den lille dreng ser, at hans mor ikke har en penis, og det traumatiserer ham. Derefter frygter han, at det samme kan ske for ham - at ikke bare kan han miste sin penis, men alle vil også kunne opdage, at han ikke har en.

- Det får ham til at føle sig sårbar. Han har ikke fallossen - måske har han aldrig haft den - og nu ved alle det.

TV: Efter Facebook-storm: Svensk sne-penis genskabt i giga-format
TV: Efter Facebook-storm: Svensk sne-penis genskabt i giga-format

Hvis man tænker på fallos som noget metaforisk i stedet for en penis i bogstavelig forstand, symboliserer den ifølge Vanessa Sinclair, hvem der har magten. Hvis du har en penis, har du magt. Hvis det opdages, at du ikke har den, mister du styringen.

- Så folk, der tegner penisser igen og igen prøver hovedsageligt at vise, at de har magten. At de har fallossen og ikke mangler den. At de ikke er sårbare, siger hun.

Derudover sammenligner Vanessa Sinclair penistegnerne med midaldrende mænd, der køber åbne sportsvogne eller motorcykler, når deres fysik begynder at falme.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx