Af - 15/08-16 20:12

Derfor er nogle kvinder tiltrukket af venindens kæresteDerfor er nogle kvinder tiltrukket af venindens kæreste

Og derfor er nogle det SLET ikke.

storybild

Årsagen til, at nogle kvinder er tiltrukket af andre kvinders mandlige partnere er en form for kopieren, men det er ikke alle kvinder, der lader sig styre af venindernes valg.

Det skriver Psychology Today.

Job og kærester, det er lettere at få en af delene, hvis man allerede har i forvejen. Svaret på, hvorfor kvinder ofte føler sig tiltrukket af andre kvinders valg i mandlige partnere gemmer sig i en form for forhåndsgodkendelse. Manden er altså en 'prøvet vare' om man vil.

Hver femte tvivler på om partneren er den rigtige
Hver femte tvivler på om partneren er den rigtige

Fænomenter hedder 'mate-choice copying' og findes også i andre arter, for eksempel fisk og fugle. Og det er mere udbredt hos kvinder, end det er hos mænd.

Det kræver dog en række ting.

Kvinden skal være flot. Overraskende nok, så tillægger andre kvinder ikke mandens udseende ret meget værdi. Kvinden i forholdet skal til gengæld være attraktiv, hvis andre skal findes hendes kæreste attraktiv. Det samme gælder også omvendt. Hvis en mands kæreste er mindre smuk, så smitter det af på ham, og manden bliver opfattet som mindre attraktiv.

Har du et af disse jobs, kan dit parforhold være i fare
Har du et af disse jobs, kan dit parforhold være i fare

Mændene skal være tilgængelige. Eller i hvert fald opfattes som en, man kan slå kløerne i. Hvis en mand er gift eller beskriver sig selv som 'dybt forelsket,' så daler interessen fra andre kvinder, der gerne vil kapre ham. Interessen er størst, når han er i et forhold, men ikke alt for engageret i det.

Så meget dyrere er det at være single
Så meget dyrere er det at være single

Er det dig? Danske konge af dating søger nu den eneste ene
Er det dig? Danske konge af dating søger nu den eneste ene

Kvinder med nogle personlighedstræk foretrækker at beundre andre kvinders kærester på afstand. Det gælder kvinder med en personlighedstype, der læner sig imod 'Venlighed' og 'Samvittighedsfuldhed' indenfor den personlighedsteori, der bliver kaldt både fem-faktorsmodellen eller OCEAN.

Nogle kvinder tager sig ikke af, hvad andre kvinder vælger. Mage-kopiering er meget mindre udtalt, når det komme til kvinder, der har haft mange seksuelle partnere. Forskere mener, at kvinder med stor erfaring fra dobbeltsengen hviler mere i sig selv og har ikke det store behov for at eftergøre andres valg.

Par med denne aldersforskel bliver sammen
Par med denne aldersforskel bliver sammen

Timing er alt. Et videnskabeligt studie fra 2008 viser, at kvinder, der allerede har en partner også mest kigger efter en mage, der er i et forhold. I hvert fald, når de ikke er i den frugtbare del af deres menstruationscyklus. Når de samme kvinder var i den fertile del, så er det singlefyre, der var deres foretrukne valg.


LÆS OGSÅ: Kærester som gør dette sammen er lykkeligere

LÆS OGSÅ: BLOG: Det kan du lære af at dyrke sex med andre, selvom du har en partner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx