Af - 10/06-15 07:32

Forsker: Her er 9 råd til at undgå myggestikForsker: Her er 9 råd til at undgå myggestik

Sommeren er snart over os. Og med sommeren kommer de små, summende sataner, vi kender som myg. Men hvordan undgår du dem og deres kløende stik?

Bildstrecke im Grossformat »
Dr Baird fra Aberdeen University kommer til undsætning på spørgsmålet om, hvordan vi undgår at blive skambidt af myg til sommer. - Hunmyg bliver tiltrukket af forskellige kemikaler, vi afgiver, og har du lugtende fødder produceres store mængder kemikalier, der tiltrækker myg. Så hold de fusser rene! Selvom du måske føler dig brandlækker, så øger det altså risikoen for, at de små djævlemyg lugter dig. Ingen grund til at gøre det alt for nemt for dem! Nogle myg kan bide lige gennem dit tynde tøj, og det vil du vel ikke have, vel? At have tykkere tøj på forhindrer det. Gør som Brad Pitt og Angelina Jolie - hav gode gener. Det kommer man langt med. Jo mere CO2 vi udånder, jo nemmere kan myggene finde os. Og har man et højt stofskifte afgiver man mere CO2, så drop det og få bedre gener. Nemlig. Hvorfor? Fordi den nakker de møginsekter. Metal der drejer i hurtige hastigheder har alle dage været en effektiv måde at gøre skade. Så frem med den. Du kan eventuelt stikke din svedige, lugtende fod ind bag ved den for den perfekte dødsfælde. Undskyld. Af hjertet, undskyld. Men det er bevist af flere studier, at alkohol tiltrækker myg. Drop de grønne bukser, de røde sko og den skriggule cardigan. For myggene finder dig! De har svært ved at se lyse farver, så hop i stedet i dit hvideste puds, som var det Sensation White, og undgå myggestik. Det er dumt at svede. Kvinder kan ikke lide det, svigerfamilien kan ikke lide det, og din chef kan ikke lide det. Men ved du hvem, der godt kan lide det? Myg. Udover kemikalierne som ved fødderne, tiltrækkes de af den kropsvarme, du udsender. Vi udskiller mere CO2, som de elsker, når vi har det varmt og sveder. ... er vejen frem. Er dit hus fuld af myg? Og er dine vinduer vidt åbne? Så kan man drage en hurtig konklusion på, hvor myggene er kommet fra. Og løsningen er simpel - luk dem. Derudover kan det være en god idé at have myggenet, hvis man alligevel vil kunne sove med lidt frisk luft.

Myg er rigtig irriterende. Rigtig, rigtig irriterende. Det er de fleste danskere nok enige om. Og da det (alt for langsomt) er ved at blive sommer, begynder de at dukke op i hobetal i ens værelse, når man ellers skulle sove.

Juhuuu: - Nu begynder det at smage af sommer
Juhuuu: - Nu begynder det at smage af sommer

Men hvordan slipper man for kløende myggestik? Det har Metro fået en britisk forsker til at hjælpe med. Dr. John Baird fra Aberdeen University har ni gode råd til, hvordan man får en god sommer uden kløende kaskader af myggestik. Se dem alle i galleriet i toppen af artiklen.

God sommer!

Har du ondt i øl-armen i dag? Her er løsningen måske
Har du ondt i øl-armen i dag? Her er løsningen måske

TEST: Hvilken øl smager bedst - lunken!
TEST: Hvilken øl smager bedst - lunken!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx