Af - 06/03-16 12:30

Derfor gør kærestesorger så ondtDerfor gør kærestesorger så ondt

Hvorfor gør det fysisk ondt at have kærestesorger? Få svaret her.

Bildstrecke im Grossformat »

Når narkomaner ikke får deres fix, får de abstinenser med symptomer som rysteture, kvalme og opkast. De får det rent ud sagt ad helvede til.

Og har man kærestesorger, kan det føles nogenlunde lige så slemt. Det har hjerneforsker Dean Burnett nu skrevet en hel bog om.

For folk som er i et forhold, er afhængige af alle de postive fix, som bliver udløst i hjernen, når man er tæt på dem, man elsker - og som elsker en.

Hjernen udløser nemlig en masse dejlige hormoner som oxytocin og dopamin, som gør os glade, når vi er i et lykkeligt parfold og tæt på nogen, som elsker os. Det skriver ScienceDump.

Vi er også mere trygge, når vi er tæt på dem, vi holder af. Den del af den menneskelige hjerne, amygdala, som gør os bange, er nemlig mindre aktiv, når vi er tæt på vores partner.

TV: Kan man dø af hjertesorger?
TV: Kan man dø af hjertesorger?

Derfor svarer det til at tage en kold tyrker, når man slår op. Alle de dejlige følelser forsvinder og giver masser af plads til de negative følelser.

Og så står kroppen tilbage med seriøse abstinenser efter de hormoner, der tidligere gjorde os så lykkelige.

Du kan symptombehandle abstinenserne med chokolade, alkohol og engangsknald, som giver et skud dopamin og oxytocin - svarende til narkomanens kokain.

Men den fysiske smerte vil vende tilbage, skriver altså ScienceDump.

Og der er ikke noget quick fix. Er dig og din kæreste gået fra hinanden, er du og din krop på afvænning. Heldigvis aftager smerten med tiden og forsvinder helt, når du finder en ny at elske og blive elsket af: Et nyt narkotikum.

Hos teenagere kan sorgerne føles voldsommere end hos andre. Det skyldes, at deres hjerner er under ombygning, skriver Illustreret Videnskab.


LÆS OGSÅ: Må man melde sig syg på grund af kærestesorger?

LÆS OGSÅ: Ny forskning om kærestesorger: Derfor bliver kvinder hårdest ramt

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Se BTs karakterer: Horsens snydt for...
bt.dk
Husker du ham? Nu forklarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx