Af - 29/05-14 11:16; Opdateret: 29/05-14 14:17

Chokoladekage til morgenmad er effektiv slankekurChokoladekage til morgenmad er effektiv slankekur

Læs hvordan en lækker og chokoladefed kage som del af en ellers sundt balanceret morgenmad, får dig til at tabe dig.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Det lyder for godt til at være rigtigt, men forskere hævder nu, at de har påvist, at et stykke chokoladekage til morgenmad giver et større vægttab både på kort og langt sigt.

Ifølge forskerne er morgenen det bedste tidspunkt at spise søde sager på, eftersom kroppens forbrænding er på sit højeste, når vi lige er vågnet.

Hertil kommer ifølge forskerne:

- Småkager eller chokolade som del af en morgenmad, der også indeholder proteiner og kulhydrater, vil hjælpe os til at kunne tæmme vores søde tand resten af dagen.

Star Wars-joke satte skub i ekstrem slankekur
Star Wars-joke satte skub i ekstrem slankekur

Ifølge The Telegraph inddelte forskerne 193 overvægtige mænd og kvinder i to grupper, hvoraf den ene kom på en lav-kulhydrat diæt på 300 kalorier til morgenmad om dagen, mens den anden kom på en diæt på 600 kalorier per morgenmåltid, som indeholdt chokoladekage.

Efter 4 måneder havde begge grupper tabt i gennemsnit knap 15 kilo per person. Men 4 måneder senere havde personerne i gruppen med kun 300 kalorier taget cirka 9 kilo på igen, mens chokoladespiserne havde mistet yderligere 6 kilo overflødigt kropsfedt.

- Deltagerne i 300 kalorier-gruppen følte sig mindre tilfredse og mindre mætte, fortæller professor Daniela Jakubowicz til The Telegraph.

Da forsøget sluttede efter 8 måneder havde chokoladegruppen gennemsnitligt tabt 18 kilo mere end småtspiserne, selvom begge gruppers samlede daglige kalorieindtag var det samme, nemlig 1400 kalorier for kvinder og 1600 for mænd.

'Upassende' kur: Frank smider overskydende kilo
'Upassende' kur: Frank smider overskydende kilo

- De småtspisende fik en større trang til sukker og stivelse i løbet af dagen, og det fik dem til at snyde fra diætens daglige kaloriebegrænsninger, mens dessertgruppen nemmere kunne holde sig, og derfor vil have mere held med at opretholde et vægttab, forklarer forskerne i magasinet Steroids, som har publiceret undersøgelsen.

Smertefuld slankemetode virker - folk taber sig
Smertefuld slankemetode virker - folk taber sig

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Prins Harry har valgt sin forlover...
bt.dk
Nyt regnskab: Så meget tjener Danske...
bt.dk
Filmet på video: Talte prins William...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx