Af Andreas Erboe Vestergaard - 04/09-17 07:08

Får du gåsehud af musik? Så har du måske en helt speciel hjerneFår du gåsehud af musik? Så har du måske en helt speciel hjerne

Hvis man får gåsehud af at høre musik kan det betyde, at man har en helt speciel hjerne, mener australsk forsker.

storybild

Et studie har vist, at personer, der for eksempel får gusehud af at høre musik, er i stand til at opleve mere intense følelser. (Billede: Søren Bidstrup)

Får du gåsehud, når du hører din yndlingssang? Så kan det være et tegn på, at din hjerne er sammensat på en unik måde.

Det er konklusionen på et studie, som en studerende på det prestigefyldte, amerikanske universitet Harvard foretog sidste år.

Mennesker, der får gåsehud ved at lytte til musik, har således en særlig struktur i hjernen med en større volumen af fibre end normalt, som forbinder deres såkaldte 'auditive cortex' med de områder, der er forbundet med følelser. Det betyder, at områderne bedre er i stand til at kommunikere med hinanden, og det skulle medføre, at man er i stand til at opleve stærkere og mere intense følelser.

Det skriver Indy100.com, som hører under den britiske avis The Independent.

Manden bag studiet hedder Matthew Sachs.

»Idéen er, at flere fibre og øget effektivitet mellem områderne gør, at bearbejdningen mellem dem bliver mere effektiv,« sagde han tidligere i år til magasinet Neuroscience News.

20 personer indgik i undersøgelsen. Halvdelen havde inden fortalt, at de reagerede stærkt på at høre musik ved for eksempel at få gåsehud eller en klump i halsen, mens musik ikke fremkaldte de samme følelser hos den anden halvdel.

Testpersonerne fik herefter scannet deres hjerner, som altså viste en forskel i måden, hvorpå sammensætningen i hjernen var afhængig af, hvordan man reagerede på musik.

Det var et forholdsvis lille studie, men Matthew Sachs, der p.t. er tilknyttet The Brain and Creativity Institute på University of Southern California, forsker ifølge Indy100.com nu videre i forbindelsen mellem hjerneaktivitet og musik.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer bilister i landsdel:...
bt.dk
Søren Pind går ind i betændt debat...
bt.dk
Inger Lise og Bent købte kylling i...
bt.dk
Verdens ældste er død som 117-årig på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx