Af - 30/10-16 20:18; Opdateret: 30/10-16 20:37

Intimbarberer du dig før sex? Så vokser risikoen for disse grimme kønssygdommeIntimbarberer du dig før sex? Så vokser risikoen for disse grimme kønssygdomme

Barberer du dig forneden før sex? Så bør du læse dette.

storybild

Modelfoto. (Billede: Scanpix/Patrik Skovran - Sentello Fotogr)

Mange drenge og piger intimbarberer sig, før de gør sig klar til en fræk date.

Men det er nok ikke mange, der er klar over, at de netop ved at fjerne kønsbehåringen har større risiko for at blive smittet med en grim kønssygdom under sex.

5 grunde til at din vagina lugter lidt underligt
5 grunde til at din vagina lugter lidt underligt

Det fortæller Johan Nilsson, der er sygeplejerske og underviser unge i sex og sundhed for det svenske seksualundervisnings-site UMO.se.

- Det gælder ikke alle kønssygdomme, men der findes helt klart en øget risiko for herpes og kondylomer (kønsvorter, red.), siger han til det svenske nyhedssite Nyheter24.

Så få kvinder kan finde rundt i deres eget skridt
Så få kvinder kan finde rundt i deres eget skridt

Han forklarer, at rikokoen først fremmest gælder kønssygdomme, som smitter gennem hud til hud-kontakt, hud mod slimhinder eller slimhinder mod slimhinder. Den største risiko for smitte opstår, hvis der er synlige symptomer så som vorter eller blærer på eller omkring kønsdelene.

- Når man barberer sig er det næsten uundgåeligt ikke at skrabe lidt af det øverste hudlag af. Det nedbryder den beskyttelse, man har, så det bliver lettere for bakterier og virus at sætte sig fast i huden, siger Johan Nilsson.

Sådan lærer du at give finger: Hjemmeside lover bedre sex
Sådan lærer du at give finger: Hjemmeside lover bedre sex

Selv ved brug af kondom kan der være en potentiel smitterisiko, da virus kan sidde på områder af huden, som kondomet ikke dækker. En risiko, som altså bliver større, hvis man lige forinden har intimbarberet sig og skrabet noget af det øverste lag hud væk, hvilket irriterer huden.

- Selvom det indebærer en øget risiko, behøver man dog ikke være super urolig og gøre det til noget større, end hvad det er, siger Johan Nilsson.

Størrelsen ER afgørende- men ikke på den måde, du tror
Størrelsen ER afgørende- men ikke på den måde, du tror

Det tager nemlig fra nogle dage til en uges tid, før huden atter heles efter en barbering. og herefter mindskes risikoen for smitte betydeligt.

Men kan også forhindre, at huden bliver irriteret ved at anvende en ren og skarp skraber, undgår tørbarbering og efterfølgende anvender fugtgivende creme.


LÆS OGSÅ: Sådan skal du vaske dig dernede, kvinde

LÆS OGSÅ: 27-årig født uden vagina: Nu fortæller hun om sin sygdom

LÆS OGSÅ: Usikker sex dræber 123 om året

LÆS OGSÅ: JA! Du er mere liderlig om sommeren

LÆS OGSÅ: Kondomet springer: Unge kender ikke deres størrelse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx