Af - 26/01-15 20:40; Opdateret: 26/01-15 20:51

I farezonen: Isbjørne risikerer at brække deres penisI farezonen: Isbjørne risikerer at brække deres penis

En ny undersøgelse fra USA viser, at isbjørnens penis er i fare på grund af menneskelig forurening.

storybild

(Billede: Polfoto)

Isbjørnen har det hårdt. For udover at være en truet dyreart, så har en gruppe forskere fra University of Florida fundet frem til, at den hvide bjørn måske er nødt til at formere sig en anelse mere roligt end normalt.

Det skriver newscientist.com.

I en ny undersøgelse så forskerne på, hvordan såkaldte polyklorerede bifenyler (PCB) påvirker isbjørnens krop. Disse stoffer - som FN forbød i 2001 - blev brugt til at fremstille plastik og gummi i det 20. århundrede, men det har været svært at fjerne de skadelige stoffer helt fra naturen.

Isbjørn dør af hjertesorg: Mistede sin soulmate
Isbjørn dør af hjertesorg: Mistede sin soulmate

Forskere fløjet væk fra sulten isbjørn på Svalbard
Forskere fløjet væk fra sulten isbjørn på Svalbard

PCB ophober sig i dyrenes kroppe, og især store dyr som isbjørne, der er i toppen af fødekæden er hårdest ramt af det, lyder det.

Ud fra selve undersøgelserne konkluderede man, at der kan være sammenhæng mellem høje niveauer af PCB-stoffer i bjørnen og lav densitet af selve penisknoglen, hvilket betyder at den er mere skrøbelig end normalt.

I værste fald kan isbjørnens penis være så svækket, at den kan brække, når den bløde bjørn skal forsøge at gøre sin art lidt mindre truet.

Man er dog ikke 100 procent sikker på, at de to ting hænger sammen, men der er meget, som tyder på, at der er en sammenhæng.

LÆS OGSÅ: Forskere afslører: Dette er den farligste sexstilling

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx