Af - 27/08-14 18:19; Opdateret: 27/08-14 21:03

Ny forskning: Hashrygere er mindre voldelige i hjemmetNy forskning: Hashrygere er mindre voldelige i hjemmet

I et nyt omfattende studie konkluderes det, at vold i hjemmet forekommer mindre, hvis ægtefællerne er regelmæssige hashrygere.

storybild

Ægtepar, der ryger hash, er mindre voldelige mod hinanden, viser nyt studie. Her et par, der kysser hinanden ved åbningen af en marijuana-butik i Washington. (Billede: Polfoto/AP)

Vold i hjemmet forekommer i mindre grad blandt ægtepar, der jævnligt ryger hash. Det konkluderer forskere fra University of Buffalo i et nyt omfattende studie, skriver Washington Post.

Obama: Cannabis er sikrere end alkohol
Obama: Cannabis er sikrere end alkohol

634 ægtepar er blevet fulgt i ni år, hvor de regelmæssigt er blevet spurgt ind til en række emner - herunder brug af euforiserende stoffer og fysisk vold mod deres partnere. Og her fandt man altså den bemærkelsesværdige sammenhæng.

- Par, hvor begge ægtefæller var regelmæssige brugere af marijuana, rapporterede den mindst hyppige forekomst af vold mod partneren, lyder konklusionen i studiet.

Hidtil har de fleste studier, der har beskæftiget sig med denne sammenhæng, været baseret på engangsundersøgelser. Det har medført en række splittede konklusioner, men undersøgelsen fra University of Buffalo er en af få, der har undersøgt sammenhængen over en længere periode.

Det går forrygende: Amerikansk potbutik melder alt udsolgt
Det går forrygende: Amerikansk potbutik melder alt udsolgt

En af forskernes teorier, der kan forklare sammenhængen, går på, at hashrygere simpelthen bare er gladere og mindre voldelige.

- Marijuana kan øge positive følelser, hvilket kan reducere sandsynligheden for konflikter og aggressioner, lyder det.

Det stemmer overens med flere rapporter fra den amerikanske stat Colorado, som ved årsskiftet blev den første til at legalisere hash til borgerne. Her har flere undersøgelser indikeret, at kriminaliteten i staten er faldet drastisk siden legaliseringen.

Tendens: Fri hash breder sig i USA
Tendens: Fri hash breder sig i USA

En opsigtsvækkende sidenote ved studiet fra University of Buffalo er, at det delvist er finansieret af National Institute for Drug Abuse (Nationalt Institut for Stofmisbrug). Ifølge Washington Post er instituttet tidligere blevet stærkt kritiseret af marijuana-fortalere for at have en forudindtaget holdning mod legalisering.

Men at de nu støtter et studie med sådan en konklusion, indikerer, at holdningen til den forbudte urt i USA måske er ved at skifte, som det ses i Colorado og sidenhen dele af Washington.

Herhjemme er hash imidlertid ulovligt i alle dele af landet - også på Christiania. Københavns overborgmester Frank Jensen har dog forsøgt at implementere en forsøgsordning med legalisering i hovedstaden - hidtil uden held.

Frank Jensen om nej til fri hash: Jeg tror på folk vil ændre holdning
Frank Jensen om nej til fri hash: Jeg tror på folk vil ændre holdning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx