Af - 13/03-16 16:01

Ny behandling kan dræbe brystkræft superhurtigtNy behandling kan dræbe brystkræft superhurtigt

Den nye behandling kan gøre det forbi med kemobehandling. Dansk overlæge er positiv.

Bildstrecke im Grossformat »

En kombination af to midler mod brystkræft kan i kombination gøre overflødiggøre kemoterapi. En dansk overlæge kalder studiet for 'enormt spændende.'

Det skriver bt.dk.

Kemoterapi efter en operation for brystkræft kan være et overstået kapitel i behandlingen af cancer hos kvinder. Det viser nye resultater fra Storbritannien, hvor to medikamenter, der allerede bliver brugt på de danske sygehuse, kan gøre et stort udslag for behovet for kemo efter operationen.

14-årige Aimees mor fik brystkræft: - Ingen måtte vide, hvordan jeg havde det
14-årige Aimees mor fik brystkræft: - Ingen måtte vide, hvordan jeg havde det

- Det er enormt spændende, da det er ret voldsomme resultater, de kan præsentere, siger overlæge Jens Oluf Bruun Pedersen fra Kræftens Bekæmpelse til bt.dk.

Resultaterne stammer fra University Hospital of South Manchester, hvor 257 kvinder med brystkræft af typen 'HER2-positiv' fik en cocktail af stofferne herceptin og stoffet TKI 11 dage inden de skulle på operationsbordet.

Cartoons-sangerinde ramt af kræft: Danske læger har opgivet
Cartoons-sangerinde ramt af kræft: Danske læger har opgivet

Hos to ud af tre af de behandlede kvinder blev svulsten mindre i markant grad eller forsvandt fuldstændig inden kirurgen svang skalpellen.

Hver femte tilfælde af brystkræft er af typen, hvor forsøget med de to stoffer viser sig lovende. Cirka hver niende danske kvinde får brystkræft.

- For de kvinder er det her en ny form for personlig medicinering. De kliniske forsøg ser lovende ud, og de er foretaget på en pæn stor gruppe patienter, siger Jens Oluf Bruun Pedersen til bt.dk.

Ny opfindelse kan afsløre tidlig brystkræft
Ny opfindelse kan afsløre tidlig brystkræft

Den danske overlæge påpeger dog, at man endnu ikke kan sige om den lovende behandling vil garantere de kræftramte kvinders chancer for at overleve eller hvordan det vil virke på lang sigt.

Lise efter kræftbehandling: Min æggestok er frosset ned i 20 dele
Lise efter kræftbehandling: Min æggestok er frosset ned i 20 dele

Både herceptin og TKI er godkendt til behandlingsbrug i Danmark, men bliver brugt i forskellige stadier af kræftbehandlingen. TKI bliver givet i tabletform i de senere stadier af kræftsygdommen, mens herceptin i dag bliver givet umiddelbart efter en operation for cancer i brystet.

LÆS OGSÅ: Disse fødevarer kan mindske brystkræfts dødelighed

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Skægtrimmer trækkes tilbage - kan...
bt.dk
Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx