Af - 02/08-16 10:30; Opdateret: 02/08-16 11:48

Par med denne aldersforskel bliver sammenPar med denne aldersforskel bliver sammen

Er du og din partner ikke jævnaldrende, er det sandsynligt, at jeres forhold vil være på lånt tid.

storybild

(Billede: Kamil Macniak)

“Alder er jo bare et tal” lyder det ofte, når en ven eller veninde har forelsket sig i én, der er markant ældre eller yngre end vedkommende selv.

Men ifølge et studie i aldersforskellens konsekvenser for parforhold, er alderen ikke blot et tal. Den kan faktisk have stor betydning for, om dit forhold holder i længden.

Undersøgelsen er blevet udført af Andrew Frances og Hugo Mialon fra Emory University i Atlanta. I undersøgelsen deltog 3.000 gifte par.

Kærester som gør dette sammen er lykkeligere
Kærester som gør dette sammen er lykkeligere

De to forskere kan konkludere, at jo større aldersforskel, der er mellem partnerne, jo større er risikoen for, at forholdet vil gå i stykker.

Helt konkret viser deres undersøgelse, at 18 procent af de par, hvor aldersforskellen er fem år, vil gå fra hinanden. Hvis aldersforskellen er 10 år, vil risikoen stige til 39 procent. Hvis der er 20 år mellem dig og din partner, vil jeres forhold have ekstremt svære vilkår, for 95 procent af parrene i den gruppe, går fra hinanden.

Hun må have verdens mest tålmodige kæreste - se hvorfor her
Hun må have verdens mest tålmodige kæreste - se hvorfor her

Så hvad er den ideelle aldersforskel? Svaret er simpelt: der skal nærmest ikke være nogen aldersforskel.

Hvis der er mindre end et enkelt års aldersforskel på dig og din partner, er risikoen for et break up helt nede på tre procent.

Forsker: Her er tegnene på at dit parforhold er i fare
Forsker: Her er tegnene på at dit parforhold er i fare

Men! Der er altid et “men”. Forskerne indrømmer, at alderen naturligvis ikke behøver at være lige præcis dét, der får folk til at gå fra hinanden. De fortæller, at det er meget sandsynligt, at par med disse aldersforskelle blot går fra hinanden af andre grunde.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Disse to vaner kan ødelægge dit forhold

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx