Af Katrine Frederikke Wandrup - 12/09-17 09:25

Nyt studie: Derfor er det godt at sove sammen med din hund Nyt studie: Derfor er det godt at sove sammen med din hund

Hvis du gerne vil optimere din søvn kan en løsning være at have hunden med i soveværelset.

storybild

(Billede: Scanpix)

Der findes en lang række regler og gode råd, hvis du gerne vil optimere din søvn: Ingen skærme i soveværelset, få så vidt muligt mørklagt rummet og undgå at drikke koffeinholdige drikke efter klokken 17.

Men et nyt studie fra Mayo Clinic viser ifølge Times, at det også kan gavne din søvn at have dit kæledyr i soveværelset.

Forskerne fandt, at personer med kæledyr i soveværelset om natten ikke fik ødelagt deres søvn, hvilket ellers tidligere har været antaget. I gennemsnit sov personer med kæledyr i soveværelset, men ikke i sengen, med en søvneffektivitet på 83 procent. Det vil sige, at ud af den tid, de bruger i sengen, sover de 83 procent.

Folk med hunden oppe i sengen sov til sammenligning med en søvneffektivitet på 80 procent, hvilket også er indenfor det, forskere anbefaler. De vurderer nemlig, at 80 procent søvneffektivitet generelt er tilfredsstillende.

Studiet viste dog også, at folk med kæledyrene helt oppe i sengen vågede flere gange i løbet af natten. Det samme gør sig ikke gældende for menneskelige sengepartnere.

Personer, der deler seng med en anden person, sover generelt bedre end dem, der sover alene.

'Formentlig indretter mennesker sig efter deres sengepartners behov for at fremme søvn på en måde, som selv den mest opdragne hund ikke gør,' skriver forskerne bag rapporten.

Selvom det tilsyneladende er godt for vores søvn at have selskab af enten et menneske eller dyr, så advarer forskerne bag studiet om, at det ikke gælder, hvis man har mere end et kæledyr.

Jo flere dyr, du har med i sengen eller i soveværelset, jo større er sandsynligheden for forstyrrelser, som for eksempel en snorkende hund, en hund, der går rundt eller bevæger sig i drømme.

Studiet er ganske lille og har kun undersøgt 40 personers søvnmønstre, hvoraf de fleste var midalderende kvinder med en hund. Desuden var der ingen kontrolgruppe og udsnittet var ikke stort nok til at klarlægge, om hundens størrelse havde en effekt på, hvor godt ejerne sov.

Alligevel er det godt nyt for alle dem, der godt kan lide at have deres hund som selskab om natten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpebeløb: Nyt sommerhus på markedet...
bt.dk
Signe Molde og ægtemanden har...
bt.dk
Tøjgigant lider i Danmark: Værste...
bt.dk
Senatet bekræfter: Her er USA's nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx