Af - 25/05-15 19:29

Dansk læge: Det er diæten, som giver vægttabDansk læge: Det er diæten, som giver vægttab

Den danske ernæringsekspert Jerk Langer støtter engelsk forskning, som afviser, at man kan tabe sig med motion alene. - Men motionen er vigtig, fordi den fjerner det farlige fedt, siger han

storybild

Motion er godt og vigtigt, men det er diæten, der slanker. (Foto: Google/Open source)

En engelsk læge og ekspert i ernæring har skabt stor opmærksomhed med sin påstand om, at motion ikke kan føre til vægttab alene. Blandt andet fordi, det ikke sætter forbrændingen i gang i samme grad, som vi går og tror.

Chokerende forskning: Motion giver IKKE vægttab
Chokerende forskning: Motion giver IKKE vægttab

Han bakkes op af den danske læge og ernæringsekspert Jerk W. Langer, som dog understreger, at motion er en meget vigtig del af et sundt liv, og gør meget godt for et varigt vægttab.

'Man skal i hvert fald motionere rigtig meget for at tabe sig. Mere end de fleste er klar over, og eksempelvis kræver det 4 km løb for at forbrænde en halv liter cola. Desuden bliver man sulten efter træning og risikerer at overkompensere ved at spise ekstra mange kalorier bagefter. Så ser vi alene på tallet på badevægten, er det korrekt, at vejen til vægttab for de flestes vedkommende ikke klares med motion alene', skriver han i en mail til metroxpress.

TV: Mand til Taylor Swift: Min ven har tabt 190 kilo takket være dig!
TV: Mand til Taylor Swift: Min ven har tabt 190 kilo takket være dig!

'På den anden side forbrænder motion især det fedt, der sidder inde mellem maveorganerne, som helbredsmæssigt er langt det farligste, der udløser betændelse i kroppen og markant øger risikoen for åreforkalkning, blodprop, demens, depression, visse kræftformer og diabetes, skriver han'.

Han lægger vægt på, at motion er uhyre vigtigt for et varigt vægttab. Stofskiftet falder nemlig, når kiloene rasler af, og derfor skal man sætte gang i forbrændingen med træning.

Løb stærkt - og dø gammel
Løb stærkt - og dø gammel

'Vejen til et vægttab går først og fremmest gennem kostomlægning, men motion, bedre søvnvaner og mindre stress betyder også noget, især for at gøre vægttabet sundt, så man taber det farlige fedt i maven', skriver han.

Jerk W. Langer er læge og marathonløber, forfatter til bogen SUPER 5:2, der er en vejledning til et sundt liv og en slank krop.


LÆS OGSÅ: Tvillingestudie afslører: Motion har dramatisk effekt på din hjerne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
Morten bruger 5.700 kroner for meget...
bt.dk
Overraskende forudsigelse: Hamilton...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx