Af - 20/08-15 12:30

Er din kæreste psykopat? Simpelt tjek kan give svaretEr din kæreste psykopat? Simpelt tjek kan give svaret

Du gør det hver dag, men hvordan reagerer dine omgivelser?

Bildstrecke im Grossformat »

Se fem andre tegn på at personen tæt på dig er psykopat.

Gaaaaaaaaaab.

Du strækker armene bagud, åbner munden og signalerer hvor træt du er. Hvordan reagerer din partner? Hvis han/hun reagerer med et gab tilbage, kan du ånde lettet op: Din kæreste, ven eller familiemedlem er formentlig ikke psykopat.

Lyder det lidt for gak? Ikke hvis man spørger folkene bag et nyt forskningsprojekt, som til november publiceres i tidsskriftet 'Personality and Individual Differences'.

Her vil forskerne argumentere for, hvordan noget så simpelt som et gab kan afsløre, om din sidemand er psykopat, hvilket typisk kendetegnes ved blandt andet manglende empati og et overfladisk følelsesliv.

X Factor-vinder i blodig tumult med terror-mistænkt
X Factor-vinder i blodig tumult med terror-mistænkt

Når der gabes tilbage, er det et tegn på empati, og betyder at man socialiserer sig med personen, der startede med at gabe.

- Psykopater er delvist defineret ved manglende empati og forståelse for andres følelser, siger Brian Rundle fra Baylor University, Texas, til Huffington Post.

Han har været en del af undersøgelsen og fortsætter:

- Det faktum at gabet ikke smitter, tyder på, at den empatiske proces ikke fungerer normalt hos dem.

Mads Mikkelsen er færdig som kannibal
Mads Mikkelsen er færdig som kannibal

Til undersøgelsen tog forskerne 135 studerende, som gennemgik en test. De, der scorede højst på psykopat-testen, var pudsigt nok også dem, der sjældent gabte tilbage.

Rundle advarer dog mod, at man drager forhastede konklusioner.

- Vi kan ikke sige, at du er psykopat, hvis du ikke gaber. Men det giver neuroforskere en bedre forståelse af de mekanismer, der er involveret i både psykopati og gab - både selvstændigt og i relation til andre, siger han til Huffington Post.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx