Af Sebastian Kirk - 01/10-17 19:49

5 ting, alle kvinder bør vide om alkohol under menstruation5 ting, alle kvinder bør vide om alkohol under menstruation

Menstruation og alkohol går ikke ligefrem hånd i hånd.

storybild

Der er flere grunde til, at det kan være en dårlig idé at kombinere menstruation og alkohol.

Det er DEN tid på måneden, og du orker måske ikke det store. Men hvis du alligevel beslutter dig for at tage i byen, så er der lige nogle ting, du skal være opmærksom på.

For det at drikke alkohol, mens man har menstruation, kan have nogle kedelige følgevirkninger. Der er intet, der tyder på, at det er decideret farligt - men de symptomer, kvinder oplever, kan blive værre, hvis man drikker alkohol.

Elite Daily har talt med nogle eksperter på området, som har sat ord på fem aspekter ved menstruation, der bliver påvirket af de våde varer.

1. Stærkere kramper

Langt de fleste kvinder kender til menstruationskramper - og alle vil gerne undgå dem. Men hvis du drikker alkohol, mens du har menstruation, kan det forstærke smerterne, forklarer sexolog Marie Stubbs:

»Alkoholindtag kan føre til dehydrering, hvilket gør folk mere modtagelig over for krampetrækninger. Mange kvinder lider af menstruationskramper, og indtag af alkohol kan forstærke dem.«

2. PMS bliver værre

Foruden kramperne kan alkohol også føre til, at ting som ømhed i bryster, hovedpine og humørsvingninger bliver endnu mere udtalt. Med andre ord: PMS bliver et levende helvede.

3. Uregelmæssighed

Det er rart at have styr på, hvornår der kommer malere i opgangen. Men alkohol kan midlertidigt forøge niveauet af østrogen i kroppen, og det kan medføre uregelmæssige menstruationsmønstre.

4. Mangel på blodsukker

Mængden af magnesium i kroppen svinger normalt, mens en kvinde har menstruation. Men alkohol gør disse udsving mere voldsomme, hvilket fører til lavere blodsukker - og dermed øget trang til at spise slik og andre søde sager.

5. Ustyrlige følelser

Mange kvinder oplever stærke humørsvingninger, når de har menstruation. Og det bliver endnu værre, når man kombinerer det med alkohol, der som nævnt ovenfor kan føre til et forhøjet niveau af østrogen i kroppen. Derfor risikerer man at blive enormt påvirket af ting, der ellers ville være ubetydelige, og man kan have sværere med at tage de rette beslutninger.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sjællandsk kvinde vandt endelig: 'Jeg...
bt.dk
Jeg havde to magiske tal i min...
bt.dk
Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Læge kiggede stortalent i øjnene, da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx