Af - 01/03-16 16:57

Ny Matrix-teknik kan hjælpe dig til eksamenNy Matrix-teknik kan hjælpe dig til eksamen

I fremtiden kan det være muligt at skære hjørner, når du skal læse op eller lære at køre bil.

Portrait of a young woman thinking (Glow Images via AP Images) Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Et nyt amerikansk studie viser, at elektrisk stimulering af hjernen kan gøre det lettere at lære nye ting.

Det skriver Telegraph.

Den legendariske scene, hvor hovedperonen Neo i sci-fi-filmen The Matrix lærer alt fra Kung Fu til at skyde ved at få færdigheden direkte installeret i hovedet, er ved at blive til virkelighed. Selvfølgelig i en lidt mindre effektiv udgave. men kan hjælpe til at gøre det lettere at lære sprog, terpe til eksamen eller når man skal tage kørekort.

Så hårdt skal elever straffes for hverdags-snyd
Så hårdt skal elever straffes for hverdags-snyd

- Det lyder som science fiction, men der er stor videnskabelig basis for udviklingen af vores system, fortæller Dr. Matthew Phillips fra laboratoriet til Telegraph.

Det beretter videnskabsmænd fra HRL Laboratories, der ejes af Boeing og General Motors, i Californien. Researchvirksomheden har offentliggjort deres resultater i seneste udgave af tidsskriftet 'Frontiers in Human Neuroscience.'

Derfor er det en god idé at sove på en stor beslutning
Derfor er det en god idé at sove på en stor beslutning

- Når man lærer noget, så ændrer din hjerne sig fysisk. Forbindelser bliver skabt og styrket i en proces, der hedder neuroplasticitet, fortæller forskeren.

I forsøget har man studeret de elektriske strømninger i en erfaren pilots hjerne. Derefter har man taget to grupper og lært dem at flyve i simulator. Den ene gruppe fik stimuleret hjernen igennem en hætte med elektroder undervejs. Holdet, der fik stimuleret områder i hjernen klarede sig hele 30 procent bedre end kontrolgruppen.

- Vores system virker på den måde, at man går efter de ændringer i specifikke dele af hjernen, mens man lærer, fortæller den amerikanske forsker.

Derfor kan du ikke kunne lade være med at læse dette
Derfor kan du ikke kunne lade være med at læse dette

Det har tidligere været vist, at stimulere hjernen direkte med strøm kan hjælpe folk til at blive mere kreative eller komme sig ovenpå et slagtilfælde.


LÆS OGSÅ: Forskning viser, hvorfor du skal blive ved og ved med at knalde

LÆS OGSÅ: Denne type træning er bedst for hjernen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Amerikansk rigmand og entreprenør...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx