Af - 29/08-16 18:24

Gør disse tre ting, hvis du er usikker på dit forholdGør disse tre ting, hvis du er usikker på dit forhold

En forsker har løsningen på, hvordan du bliver mere afklaret i forhold til din kæreste.

storybild

Hvis du er usikker på, om du skal blive i dit forhold, så har en forsker tre ting, du kan gøre for at komme tættere på en afklaring af, om du skal arbejde på det eller søge nye græsgange.

Det skriver Psychology Today.

Brokker du dig ofte over din partner, eller drømmer du nogle gange, at din kæreste har forladt dig eller måske endda er død?

Hvis du synes, at du er kørt fast i dit forhold, så er der en række ting, du kan gøre for at puste liv i det igen - virker det ikke, så kan det også hjælpe dig på vej til en afklaring af, at det kan være forbi.

Hver femte tvivler på om partneren er den rigtige
Hver femte tvivler på om partneren er den rigtige

De fleste, der har været i et fast forhold, har sikkert mærket følelsen af, at man ikke helt mener, at man er helt i 'sync' med sin kæreste, men det er ikke så slemt, at man er klar til at pakke sydhavsfrugterne og smutte. Den ambivalente fornemmelse er helt normal i et længerevarende forhold, og det kan være let af glide fra hinanden over årene, selv om man stadig føler, at man har utrolig mange historie og oplevelser til fælles.

Et succesfuldt forhold, der kan holde distancen, kræver blandt andet, at man er gode til at kommunikere, vende svære emner på en konstruktiv facon, tilbyde hinanden støtte og tilbringe kvalitetstid sammen, skriver Psychology Today.

Men er man allerede kørt lidt fast i sit forhold, og man ikke ved, hvad det hele skal blive til, så kan det godt betale sig at arbejde på det. Den ambivalente fornemmelse går typisk begge veje i et forhold, og selv hvis ens partner ikke er med på at arbejde på sagerne, så kan det hjælpe en videre. I mindste kan man efterfølgende være sikker på, at man har prøvet.

Har du et af disse jobs, kan dit parforhold være i fare
Har du et af disse jobs, kan dit parforhold være i fare

Forskeren Julia Colwell, der blandt andet har skrevet bogen 'The Relationship Ride' har tre ting, man kan gøre for at puste liv i sit forhold.

Lær at håndtere dine smertefulde følelser
Når du oplever noget, der udløser en ubehagelig følelse, så skal du øve dig i at stoppe op, tage en dyb indånding og mærke, hvor du føler den i kroppen. En klump i halsen indikerer ofte tristhed, spændinger i kæben, arme eller hænder kan være tegn på vrede - mens sammentrækninger eller dirren i maven kan tyde på frygt. Sæt et ord på følelsen, enten højlydt eller inde i dig selv, træk vejret dybere og mærk hvordan følelsen letter. Teknikken, der smager lidt af mindfulness, kan hjælpe dig med knytte tættere bånd til din partner i stedet for at ødelægge det.

Find ud af, hvad du vil have
Når din partner trykker på dine knapper, så er det et sikkert tegn på, at dine behov eller ønsker bliver ignoreret eller modarbejdet. Når du falder til ro igen, så skal du forsøge at kommunikere, hvad der er vigtigt for dig. Det skal helst ske på en måde, hvor det lyder i retningen af 'Jeg vil gerne føle mig værdsat' eller 'jeg vil gerne lave mad hjemme' eller 'jeg vil gerne spare penge op til vores fælles mål' - og knap så meget som følgende: 'Jeg synes, du skal holde op med at opføre dig som en idiot' eller 'Du bruger for meget tid med dine venner.' Ved at tage udgangspunkt i sig selv kan man invitere partneren til at forstå ens motivation og behov.

Så meget dyrere er det at være single
Så meget dyrere er det at være single

Undgå at skyde din partner noget i skoene
'Du er altid...', 'du gør altid...', 'jeg gør aldrig...' bør ikke være sætninger, der kommer ud af din mund. Kritik, domme og highlights fra 'arkivet for mindre heldig opførsel' er alt sammen noget, som man kan diskuttere, hvordan hænger sammen. Postulater af den karakter vil næppe hjælpe dig i mål med dine mål. Ting, man ikke kan diskutere er, hvordan ting for eksempel får dig til at føle, og hvad du i virkeligheden ønsker. Begynd med dig selv.

Herefter gælder det blot om at fejre de små sejre og have god tålmodighed. Hvis du forsøger disse tre teknikker, så kan du droppe tanken om, hvorvidt du bør blive eller forlade dit forhold. I hvert fald kan du altid sige, at du har gjort dit bedste, også selv om du finder ud af, at du og din partner er gledet uværgeligt fra hinanden, lyder det fra Psychology Today.

LÆS OGSÅ: Er det dig? Danske konge af dating søger nu den eneste ene

LÆS OGSÅ: Her er 10 gode grunde til at onanere - selv din partner vil takke dig for det

LÆS OGSÅ: Par med denne aldersforskel bliver sammen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Er nu reelt udryddet: Det sidste...
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx