Af - 07/05-15 10:01

Derfor skal du ikke snooze dine morgener vækDerfor skal du ikke snooze dine morgener væk

Du bliver ikke mere frisk af at snooze, lyder det fra søvnforsker.

storybild

(Billede: Polfoto)

'Bare lige 10 minutter mere...'

Det var der sikkert en del, der tænkte, da vækkeuret ringede i morges, og det var tid til at komme op. Og mange vælger da også at bruge snooze-funktionen, så man kan få lov til at blive under dynen bare en lille smule længere.

Men det er faktisk ikke en særlig god ide. Selv om det måske føles meget rart at kunne begrave hovedet i puden igen, så ødelægger det mere, end det gavner, fortæller Torben Jager Petersen, der er søvnforsker, til Femina.

– Afbrudt søvn i morgentimerne kan ødelægge resten af din dagsrytme, for du bliver ikke mere frisk af det, lyder det fra søvnforskeren, der også er administrerende direktør i søvnklinikken Scansleep.

Han havde hovedet i mobilen og gik glip af det her!
Han havde hovedet i mobilen og gik glip af det her!

I en undersøgelse, som Philips lavede i 2013, svarede syv ud af 10 danskere, at de jævnligt bruger snooze-knappen, mens hver femte mente, at det gjorde dem mere trætte.

Og det er fordi, at det forvirrer kroppen unødvendigt, hvis man snoozer for meget. Kropppen gør sig klar til at vågne op, når alarmen ringer, så man udmatter den, hvis man smækker øjnene i og sover videre. Ifølge Torben Jager Petersen er det et problem, hvis man snoozer for meget.

- Det bør selvfølgelig ikke overdramatiseres, for der sker ikke noget ved at lade alarmen gå en ekstra gang fra tid til anden, siger han.

- Men hvis du tit har svært ved at falde i søvn, vågner midt om natten eller måske alt for tidligt, så har du brug for at sikre dig noget mere kvalitetssøvn. Mange undersøgelser viser i øvrigt, at vi sover alt for lidt, så generelt er det en god idé at droppe systematisk snoozeri, siger søvnforskeren.

Svært ved at sove? Fem simple trin lader dig falde hurtigt i søvn
Svært ved at sove? Fem simple trin lader dig falde hurtigt i søvn

LÆS OGSÅ: Her er app'en du ikke tør have på din telefon

LÆS OGSÅ: Forskerne advarer: Det er farligere at sove for længe - end for lidt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx