Af - 20/09-13 13:01

Jordens udløbsdato justeretJordens udløbsdato justeret

Nye data sætter slutdato på menneskets tid på Jorden - og fastslår hvor vi med fordel kan flyve hen.

storybild

Vores fine planet har desværre en udløbsdato. (Billede: Worlds Picture Press/Polfoto)

En ny undersøgelse fastlægger Jordens udløbsdato, men bare rolig: Vores planet har stadig mindst 1.750 millioner år tilbage, hvis altså ikke den er ødelagt af eksempelvis større meteorer eller atomkrige inden da.

Det fremgår af nye studier, der i går blev offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Astrobiology.

LÆS OGSÅ: Britiske forskere: Vi har fundet liv i rummet!

LÆS OGSÅ: Teknikken røg på rumfartøj med flere ombord

Bag de nye data er forskere fra University of East Anglia ført an af professor Andrew Rushby, der vurderer, at Jorden vil være beboelig et sted mellem 1.750 mio. og 3.250 mio. år endnu.

Derefter vil Jorden bevæge sig ind i den "varme zone", hvilket blandt andet vil medføre, at verdenshavene vil fordampe. Meget taler dog for, at andre faktorer inden da vil have gjort Jorden til et uegnet sted for menneskeligt liv.

LÆS OGSÅ: Iran vil sende kat i kredsløb om jorden

Derfor har man også set på, hvilke planeter vi vil kunne immigrere til, og her er Mars det bedste bud, fastslåes det, da Mars er tæt på Jorden og vil forblive i den beboelige zone indtil solens udløbsdato, der ligger seks milliarder ude i fremtiden. Ifølge professoren vil det ikke give mening at bosætte sig på planeter, hvis resterende levetid kan tælles i millioner.

- Simple celler dukkede op på Jorden for næsten fire mia. år siden. Vi havde insekter for 400 mio. år siden og dinosaurer for 300 mio. år siden. Anatomisk moderne mennesker har kun været her de seneste 200.000 år, så man kan se, at der tager meget lang tid for intelligent liv at udvikle sig,” siger Andrew Rushby ifølge Jyllands-Posten.dk i en pressemeddelelse.

Selv om det er lettere usandsynligt, at mennesket kan overleve på Jorden indtil den "varme zone" indtræffer, så nærer professor Andrew Rushby et lille håb om, at det vil ske.

- Optimisten i mig håber, at vi stadig er her, så vi kan opleve det, eller at vi er immigreret til Mars eller har udviklet teknologi,så vi har spredt os ud over galaksen. Men det er ren science fiction lige nu, siger han til The Independent.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Juice tilbagekaldes fra Coop-butikker
bt.dk
Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
FCK nåede det sidste tog sydpå: 'Det...
bt.dk
Muslimsk læge: Støjberg, du glemmer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx