Af - 22/09-16 09:01

Dyrlæger: Derfor skal du IKKE købe en hund med flad snudeDyrlæger: Derfor skal du IKKE købe en hund med flad snude

Britiske dyrlæger og organisationer advarer nu mod, at man anskaffer flad-snudede hunde som franske pitbulls og mops-hunde.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du gerne vil have en hund, der vil lege med bold, kan du passende undgå nogle af disse racer.

De flade snuder og brede ansigter, som man ser hos bulldogs og de kære, små mops-hunde er ikke naturlige. De er blevet avlet af mennesker til at se sådan ud, og det har store konsekveser for dyrene.

Derfor advarer dyrlæger nu mod, at man anskaffer sig sådan en hund. De flade snuder kan nemlig føre til helbredsproblemer for mange af dyrene, fortæller formanden for britiske dyrlæger, Sean Wensley.

Hundekøb: Et gadekryds kan spare dig penge
Hundekøb: Et gadekryds kan spare dig penge

- Potentielle ejere er nødt til at medtænke, at de her hunde kan lide under en lang række problemer med helbredet fra øjenproblemer til især åndedrætsbesvær. Vi anbefaler kraftigt folk at vælge en sundere race eller et gadekryds i stedet, fortæller han til BBC.

RCSPA, en engelsk organisation mod dyremishandling, vil også have kigget lovgivningen igennem, da de simpelthen ikke ser racen i sin nuværende form for sund.

Internettet går amok over denne hunde-adoption
Internettet går amok over denne hunde-adoption

Det skriver BBC.

- Det her er racer, der ikke er specielt egnede som kæledyr. Hvis du vil have et kæledyr, der skal løbe rundt og jage bolde og så videre, så lad være med at gå ud og køb en af disse racer, fordi de kendte har dem, siger Caroline Kisko fra Kennel Club.


LÆS OGSÅ: Hundeejere er mindst utro, mens katteejere er nogle banditter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx