Af - 16/03-17 11:59

Studie: Børn af religiøse forældre klarer sig dårligstStudie: Børn af religiøse forældre klarer sig dårligst

Flere studier viser, at børn, der bliver opdraget uden religion, klarer sig bedre i livet på en lang række områder.

storybild

(Billede: Jeka)

For nyligt skrev den amerikanske sociolog Phil Zuckerman en artikel i Los Angeles Times, hvor han forklarer, at en ateistisk opvækst kan give børn en bedre forståelse for, hvad der er rigtigt og forkert. Det skriver Independent.

Årsagen er, at deres overbevisninger med større sandsynlighed er forankret i empati i stedet for frygten for at blive straffet efter døden.

Zuckerman mener, at en ateistisk, sekulær opvækst giver børn en lang række sunde moralske og etiske værdier.

- De vigtigste af disse (værdier red.) er: rationel problemløsning, personlig autonomi, tankefrihed, afstandstagen fra fysisk afstraffelse, en lyst til at stille spørgsmålstegn ved alt og vigtigst af det hele, empati, fortæller Zuckerman ifølge The Independent.

I sin artikel citerer Zuckerman bland andet et studie, der viser, at ateistiske børn er mindre bange for ikke at passe ind, mere tolerante, har mindre sandsynlighed for at opføre sig racistisk og at de i højere grad støtter homo- og kvinderettigheder.

Se studiet her.

Ateister er også mindre kriminelle, i hvert fald i USA, hvor de kun udgør én procent af det samlede antal fængslede i landet.

Et andet studie viser, at børn, der kommer fra sekulære hjem, viser mere empati og venlighed, end de børn, der er vokset op i religiøse hjem.

Se studiet her.

- Vores resultater modsiger den almindelige opfattelse af, at børn fra religiøse hjem er mere uselviske og venligere mod andre. Faktisk viste det sig, at børnene fra de ateistiske og sekulære hjem var mere generøse, fortæller Professor Jean Decety, der står bag forskningsprojektet, ifølge The Independent.

LÆS OGSÅ: Guldtuben vokser: Sådan bliver årets store Youtube-show

LÆS OGSÅ: 'Ung mor' skal skilles

LÆS OGSÅ: Nordjyske borgmestre tvinger KL ind i strid om udligning

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx