Af - 29/10-14 22:42; Opdateret: 29/10-14 22:52

Europæere laver flyvende bil: Vil være i luften inden et årEuropæere laver flyvende bil: Vil være i luften inden et år

Omkring 1000 kilometer syd for København har en gruppe ingeniører netop præsenteret en prototype på en flyvende bil. AeroMobil 3.0.

Bildstrecke im Grossformat »

Du lander et stykke udenfor byen. Folder vingerne ind og triller i ro og mag de sidste par kilometer ind til din lejlighed i byen, hvor du lirker din flyvende bil i en almindelig parkeringsbås.

Det er i hvert fald ambitionen for en lille gruppe slovakker, der onsdag præsenterede deres fungerende prototype på en flyvende bil, der rent faktisk kan blive brugt indenfor den europæiske unions grænser.

AeroMobil 3.0 blev onsdag præsenteret ved Wiens Pioneer-festival. Den rappe flyvende sportsvogn er netop begyndt at blive testet til lands og i luften.

Dansk firma bag baconpistol: Vil sørge for sprød bacon i hele verden
Dansk firma bag baconpistol: Vil sørge for sprød bacon i hele verden

Den flyvende bil skal både opfylde kravene for et meget let sportsfly og en almindelig personbil. Størrelsen på karosseriet ligger i samme lag som en stor sedan. Det er et erklæret mål fra opfinderne bag, at bilen skal kunne bruges, og parkeres, i en storby.

Bilen er designet til at køre og flyve på almindelig benzin, og kan altså tankes på en normalt på gængse tankstationer. Den flyvende bil er desuden udstyret med robuste støddæmpere, så den kan lande i relativt ufremkommeligt terræn.

80’er-sensation bliver til virkelighed: Få et hoverboard
80’er-sensation bliver til virkelighed: Få et hoverboard

AeroMobil 3.0 skal være klar indenfor bare ti måneder, hvis man lytter til de bare 12 folk, der skal på projektet på vingerne. Så at sige.

Direktøren er selv optimistisk omkring at få sit projekt på vingerne.

- Jeg tror, AeroMobil vil inspirere folk til at tænke på personlig transport på en helt ny måde. Det her kan gøre helt nye rejseformer mulige, og løfte dem til et indtil videre uset niveau.

- Vi er fast besluttede på at udvikle en flyvende bil, der uden begrænsninger kan levere et spændende bud på en teknisk løsning og design på en flyvende bil, siger Juraj Vaculik, medstifter og administrerende direktør i AeroMobil i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Godt nyt til Star Wars-fans: Opfinder laver 'Hoverbike'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

44 ruter ramt efter busselskabs konkurs
bt.dk
Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
Meghan Markles halvsøster afbrudt...
bt.dk
Ekspert undrer sig over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx