Af - 06/05-17 20:40; Opdateret: 06/05-17 20:50

Ny forskning: ‘Bromance’ er stort som aldrig førNy forskning: ‘Bromance’ er stort som aldrig før

I dag kan mænd sagtens være tætte, uden at det anses som 'bøsset' eller 'feminint', viser ny forskning.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet herover: Fem eksempler på 'bromancer' i Hollywood.

Kærlighed mellem mænd er forbeholdt homoseksuelle, mens piger sagtens kan ‘elske’ deres veninder, uden der er tale om et romantisk forhold.

Sådan har den almene opfattelse i hvert fald været i mange år. Men i takt med, at homofobi er blevet mindre og mindre udbredt i befolkningen, er kærligheden også vokset mellem mandlige venner - et fænomen, der i daglig tale har fået kælenavnet ‘bromance’.

Du lever længere med en bromance i dit liv
Du lever længere med en bromance i dit liv

Det viser ny forskning fra det britiske University of Winchester, som er blevet publiceret i det videnskabelige tidsskrift ‘Sex Roles’.

Ifølge forskerne bag studiet - som har interviewet 30 heteroseksuelle mænd, der læser sportsrelaterede studier på britiske universiteter - er mænd i dag langt bedre til at være følelsesmæssigt og fysisk intime med hinanden, end de var tidligere. Med andre ord opfattes dybe samtaler og krammere ikke længere som noget ‘feminint’ eller ‘bøsset’.

Dette foto viser ægte kærlighed i sin reneste form: - Jeg græder
Dette foto viser ægte kærlighed i sin reneste form: - Jeg græder

Alle de mænd, der deltog i studiet, sagde, at de havde været en del af mindst ét ‘bromance’-forhold med en anden mand. De gav lidt forskellige formuleringer af, hvordan sådan et venskab ser ud - nogle anser det som et parforhold uden den intime del, mens andre ser det som et broderligt forhold. Alle mændene var dog enige i, at sådan et forhold havde en positiv indvirken på deres liv.

- Disse heteroseksuelle mænd læner sig i mindre grad op ad traditionelle homosociale grænser, som før i tiden har begrænset venskaber mellem mænd. I modsætning til de undertrykkende normer, der var i 1980’erne og 1990’erne, har mænd i dag væsentlig mere inkluderende og følelsesmæssig tilgang til deres mandlige venskaber.

Skønheden og tech-fyren: Fem nørder med underskønne kærester
Skønheden og tech-fyren: Fem nørder med underskønne kærester

Forskerne påpeger desuden, at en ‘bromance’ kan hjælpe mænd med psykiske problemer.

- For folk, der kæmper med depressive symptomer eller social angst, kan en ‘bromance’ være en god måde at håndtere det på, siger forskningsleder Stefan Robinson fra University of Winchester.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stor fødevarekontrol afslører massiv...
bt.dk
Politiet kommer med ny udtalelse om...
bt.dk
Nyt regnskab: Derfor har kongehuset...
bt.dk
Brutalt overfald i lejlighed:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx