Af Mathias Tuxen - 02/09-17 17:04

Tag testen: Hvilken sex-personlighed har du?Tag testen: Hvilken sex-personlighed har du?

Er du 'arkitekten', 'kommandøren', 'eventyreren' eller noget helt fjerde i soveværelset? Få svaret her.

storybild

Arkiv: Shutterstock

Alle tænker på det, alle taler om det og alle gør det. Mere eller mindre.

Sex er uomtvisteligt en stor del af alle mennesker liv - også selv om hvordan, med hvem og hvor ofte adskiller sig fra person til person. I hverdagen møder vi mennesker, som har forskellige personligheder: introvert, ekstrovert, optimist, pessimist, kreativ, genert og mange flere. Og i soveværelset kan man igennem et langt liv møde mindst lige så mange forskellige såkaldte sex-personligheder. Det skriver TV2 Norge.

For hver personlighedstype kan, ifølge den amerikanske forfatter Heidi Priebe, tilknyttes en bestemt seksuel adfærd.

Den mest anvendte personlighedstest i verden blev udviklet af Katherine Briggs og datteren Isabelle Myers i 1945. I den inddeles mennesker i 16 forskellige personlighedstyper. Herunder opdeles de forskellige typer i fire hovedkategorier: analytikerne, diplomaterne, vogterne og udforskerne.

Du kan tage personlighedstesten gratis her (på norsk) og eftefølgende se, hvilken sex-personlighed du har.

Sex-delen blev tilkoblet personlighedstesten efter, at forfatteren Heidi Priebe interviewede et større antal personer, der repræsenterede de 16 forskellige personlighedstyper. Her fandt hun bl.a. frem til, hvilket sexliv disse typer har.

ANALYTIKERNE:

 1. Arkitekten - fantasifulde og strategiske tænkere, som har en plan for alt.
Denne type person ser generelt på sex som en udfordring. Du er optaget af, at du hele tiden forbedrer dig i sengen. Det kan også betyde, at du tænker for meget, mens du har sex. Og derfor lader du dig sjældent rive helt med, når du har sex.

 1. Den logiske - Innovative opfindere med en lidenskabelig tørst efter viden.
Her lyder konklusionen, at du ofte er for meget i dit eget hovede og dermed for lidt tilstede i din egen krop. Før du kan have rigtig god sex, skal du være tæt følelsesmæssigt knyttet til din partner. Hvis først det går op i en højere enhed, så kan du være rimelig 'kinky' (pervers, red.). Du kan lide at eksperimentere, men du kan som single også gå længe uden at have sex.

 1. Kommandøren - Frygtløs, fantasifuld og viljestærk. Finder du ikke en vej, så skaber du selv en.
Har du set Fifty Shades of Grey? Du er intet mindre end selveste Mr. Grey - dominant, kreativ og udforskende i sengen med en konstant fokus på din partners nydelse. Det bedste du ved, er, at give din partner et sandt eventyr i sengen - under din kontrol.

 1. Debattøren - Klog og vidensbegærlig tænker som elsker intelektuelle udfordringer.
Du vil ikke kun have sex med en tilfældig krop - du vil også have en intellektuel forbindelse. Du kan lide det lidt unormale og næsten perverse.

DIPLOMATERNE

 1. Talsmanden - Utrættelig idealist og inspirerende, men også stille og mystisk.
Det kan tage lang tid for dig, før du opbygger et seksuelt forhold til en person. Du skal første stole på vedkommende, lære dem at kende, forstå dem og opbygge en dybbere forbindelse. Du leder efter harmoni og åndelig samhørighed i soveværelset. Du kan til gengæld, når du først er i dit es, være et helt festfyrværkeri.

 1. Mægleren - Du støtter altid en god sag, for du er både poetisk, venlig og uselvisk.
I din verden hedder det ikke bare sex - det er en kærlighedsaffære. For dig er sex mere end bare det kødlige og fysiske. Du bliver kun rigtig tændt, når du elsker din partner, hvorfor du værdsætter romantik og samtaler i sengen.

 1. Hovedrollen - Du er en leder, som både er karismatisk og inspirerende. Altid parat til at forsvare folk omkring dig.
Det er vigtigt for dig at tilfredstille andre. Du har en stor sexlyst i et forhold, men du er ikke den mest eventyrslystne i sengen. Hvad du mangler i opfindsomhed, gør du op for med ønsket om ikke at skuffe din partner. Du er opsat på at give en masse nydelse til din sexpartner.

 1. Forkæmperen - Du er en entusiastisk, kreativ, social og fri sjæl, som altid finder en grund til at smile.
I din verden er sex bedst, hvis der også er følelser invovleret. Du har nemt ved at blive glad for nye partnere og også nemt ved at finde dem. Din entusiasme i sengen er tydelig, og du elsker at udforske nye ting. Selvom du har stor lyst til sex, kan du også fint leve i længere perioder uden.

VOGTERNE

 1. Den logiske - Praktisk og faktaorienteret menneske, som alle kan stole på.
Du har det bedst med at have regelmæssig sex på faste dage. For dig er sex sundt for forholdet, hvorfor du efterstræber at opretholde en fast cyklus. Du kan godt lide lidt krydderi i sexlivet, men intet perverst eller skørt.

 1. Forsvareren - Dedikeret og åbenhjertig. Altid klar til at beskytte de nærmeste.
Du er meget ivrig efter at tilfredstille din partner. Du viser dine følelser og din kærlighed til din partner gennem sex. Du er god til at tilpasse dig forskellige partneres præferencer og ønsker, men du er sjældent den, der selv tager initiativet til noget nyt.

 1. Lederen - Du er god til at administrere og styre både ting og mennesker.
Selvsikker er ordet. Og derfor fylder du også mere end mange andre i sengen. Du sætter stor pris på sex og har en god stamina, men den følelsesmæssige forbindelse har ikke stor betydning.

 1. Ambassadøren - Social, omhyggelig og populær blandt andre mennesker. Altid ivrig efter at hjælpe.
Du er kendetegnet ved at være kærlig og ivrig efter at tilfredstille din partner. Din trang efter at tilfredstille kan ende med at blive opfattet mere som en pligt end noget naturligt. Du kommer hurtigt i humør til sex, og selvom du ikke er den vildeste i sengen, så er entusiasmen tydelig.

UDFORSKERNE

 1. Den dygtige - Du er direkte, i hvad du vil. Praktisk anlagt og mestrer alle redskaber.
Du er mere optaget af det kødlige og fysiske ved din partner, end du er optaget af det mentale. Der skal ikke meget til for at begejstre dig, og selvom du ikke er sexgal, så er du helt klart åben over for alt nyt. Hvis sex kræver for meget af dij tid, så vil hellere klare udløsningen helt på egen 'hånd'.

 1. Eventyreren - Du er både fleksibel og charmerende. Altid klar på at opleve noget nyt.
For dig siger handlinger mere end ord. Er du vild med en person, så viser du det hellere med en god oplevelse i sengen først. Du er en sensuel og kreativ type, som er god til at tilfredstille din partner.

 1. Iværksætteren - Smarte, energiske og meget opmærksomme personer.
Du er ikke bange for at sige lige præcis det, hvad du gerne vil have. Du er opsat på at præstere og kan til tider glemme, at sex også handler om følelser. Er du single og møder en partner, skal du sørge for, at denne person også bliver tilfredstillet, hvis ikke det kun skal være en engangsaffære.

 1. Underholderen - Spontane, energiske og entusiastiske mennesker, som meget sjældent keder sig.
Du oser af sex. Du forstår, at give din partner lige præcis det, som de gerne vil have, men også lidt af det, som de ikke vidste, de havde lyst til. Du er ofte den sexpartner, som man sjældent glemmer.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

For 28 måneder siden faldt...
bt.dk
Prins Henriks ønske: Overraskede...
bt.dk
Øverste 17 meter i stort højhus kan...
bt.dk
Paradise-Mads i opråb til unge: Hold...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx