Af - 29/04-15 21:19

20 amerikanere byttede kostvaner med 20 afrikanere. Her er hvad der skete20 amerikanere byttede kostvaner med 20 afrikanere. Her er hvad der skete

På blot 14 dage øger du kræftrisikoen markant, hvis du følger denne vestlige skræk-diæt.

storybild

Spiser du som en amerikaner? Så stop. (Billede: AP/Polfoto/arkivfoto)

Hvad sker der, når man får afrikanere til at spise som amerikanere og omvendt?

Det besluttede et hold forskere fra Imperial College London sig for at undersøge i et opsigtsvækkende studie, der skulle påvise sydafrikanernes fiberrige kostvaners indvirkning på risikoen for at udvikle tarmkræft.

20 amerikanere udskiftede burgere med ærter, da de byttede kostvaner med 20 sydafrikanere fra det øde Kwazulu-område. Afrikanerne fik omvendt lov at indtage en diæt bestående af pølser, pandekager og burgere.

Effekten var dramatisk. Inden for blot to uger var amerikanernes risiko for at udvikle tarmkræft skudt i sænk, mens afrikanernes risiko var stigende.

- Det virkelig overraskende er, hvor hurtigt og dramatisk risikomarkørerne kunne ændre sig i begge grupper som følge af diætændringen, siger professor Jeremy Nicholson til the Independent.

- Undersøgelsens resultater bør også give anledning til bekymring, da den gradvise vestliggørelse af de afrikanske samfund kan føre til, at tarmkræft kan blive et alvorligt sundhedsproblem, fortsætter han.

600.000 mennesker på verdensplan mister årligt livet til sygdommen.

LÆS OGSÅ: NYT STUDIE: Kvinder er lige så liderlige som mænd

LÆS OGSÅ: Snart er det muligt: Bør vi genskabe mammutten?

LÆS OGSÅ: Forskning: Er du en flot fyr? Så kan det være, du får sværere ved at få et arbejde

LÆS OGSÅ: RÅD: Spis ikke af pizzabakken!

LÆS OGSÅ: LISTE: 4 gode råd inden den vigtige jobsamtale

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx