Af - 07/06-17 07:08; Opdateret: 07/06-17 08:08

Vidste du det? Disse tre fødevarer kan du bruge som rengøringsmidlerVidste du det? Disse tre fødevarer kan du bruge som rengøringsmidler

Hvis skabet under din køkkenvask nærmest ikke kan lukke, fordi det bugner af rengøringsmidler, så er der måske håb forude.

storybild

For ifølge den britiske husholdningshjemmeside Good Housekeeping, så kan man nemlig sagtens udskifte flere af de ofte dyrere og kemikaliefyldte rengøringsartikler med helt naturlige ingredienser, som de fleste af os har derhjemme i forvejen.

Natron

Udover at være den faste bestanddel der giver bagværker fylde og hjælper dem med at hæve, så har natron faktisk også andre egenskaber.

Natron fungerer for eksempel godt til at absorbere stærke lugte. Du kan derfor sagtens stille en lille skål med natron ind i køleskabet for at mindske duftspor efter stærkt lugtende fødevarer. Du kan også strø den ud over din madras for at fjerne lugten efter eksempelvis opkast eller gylp.

Derudover fungerer natron også godt til at blege med. Man kan eksempelvis halvere sin mængde af blegemiddel ved at tilføre natron , fordi det hjælper virkningen bedre på vej.

På samme måde kan man bruge det til at fjerne skjolder fra køkkenborde, håndvaske og pander ved at lave en pasta af halvt natron og halvt vand, som man smører over pletten og lader sidde lidt, inden man tørrer over.

6 ting, kvinder ALDRIG må sige til en fyr i sengen
6 ting, kvinder ALDRIG må sige til en fyr i sengen

Eddike

Din gamle lagereddike behøver ikke kun komme frem, hvis der skal syltes. Det er faktisk også et udmærket middel mod kalk. Hæld eddiken i en forstøverflaske og sprøjt det ud over amaturer og andre tilkalkede steder i din bolig. Du kan faktisk også bruge eddiken som vinduespuds og som lugtfrisker. Så har du haft en fest dagen før, hvor folk fik lov at ryge indenfor, så kan du stille små skåle med eddike, til at tage den værste lugt.

Det eneste minus er, at eddiken ikke egner sig godt til guldbelagte ting eller marmoroverflader, fordi syren i eddiken kan gøre skade.

Skal du til eksamen? Disse fem ting må du ALDRIG gøre
Skal du til eksamen? Disse fem ting må du ALDRIG gøre

Citron

Hvad end du bruger friske citroner eller citronsaft på flaske, så virker det lige godt. Citron er nemlig udmærket til at fjerne pletter og spor efter farverige fødevarer.

Du kan for eksempel rense et spækbræt, der har taget farve, ved at gnubbe det med en halv citron og lade det stå natten over. Citronsaft er også effektivt mod rustpletter, ligesom det også kan hjælpe med at holde dit hvide tøj hvidt, hvis du tilfører en kop citronsaft til vaskemaskinen.

5 grunde til, Aarhus er blevet et internationalt trækplaster
5 grunde til, Aarhus er blevet et internationalt trækplaster

Så forskellige er kvinder 'dernede': Her er de fem  typer vaginaer
Så forskellige er kvinder 'dernede': Her er de fem typer vaginaer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx