Af - 04/08-14 17:45

Derfor kan dit hårdkogte æg være umuligt at pilleDerfor kan dit hårdkogte æg være umuligt at pille

Vi kender det alle: Ægget er ikke til at have med at gøre, skallen klæber sig fast, og hele ægget går i smadder. Læs hvorfor.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Hvorfor glider skallen let af nogle æg, mens andre er næsten umulige at pille?

Det har DTU Fødevareinstituttet forklaringen på - og den er ikke, at du er fummelfingeret.

Smart fidus til pendlere: Sådan scorer du 20.000 kroner ekstra om året
Smart fidus til pendlere: Sådan scorer du 20.000 kroner ekstra om året

- Æggets alder har stor betydning for, hvor nemt skallen slipper sit tag.Og gamle æg er nemmest, forklarer DTU til Søndagsavisen og fortsætter:

- Med tiden vil der sive CO2 ud af ægget. Det medfører, at pH-værdien i ægget stiger, og den proces får skalhinden og dermed skallen til at slippe lettere. Et æg, der er en uge gammelt, er altså lettere at pille end et helt nylagt et af slagsen.

Her er 50-sekunders-tricket til rene kartofler
Her er 50-sekunders-tricket til rene kartofler

Far fik smart idé og blev multimillionær
Far fik smart idé og blev multimillionær

Et gammelt husmoderråd siger iøvrigt ifølge DTU, at man nemmest piller et æg ved først at rulle det kogte, afkølede æg på et bord, så hele skallen knækker i små stykker.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx