Af Webstud/JP - 19/09-17 19:25; Opdateret: 19/09-17 22:16

Dommedagsprofeti aflivet: Jorden går alligevel ikke under på lørdagDommedagsprofeti aflivet: Jorden går alligevel ikke under på lørdag

En dommedagsprofeti, der siger, at jorden vil kollidere med planeten Nibiru på lørdag og gå under, afvises af videnskaben.

storybild

(Billede: IRIS )

Du kan roligt lave planer for næste uge, for der er nemlig intet videnskabeligt grundlag for at sige, at jorden går under på lørdag, fortæller forsker.

Det skriver Videnskab.dk.

Ifølge amerikaneren David Meade, der kalder sig selv kristen numerolog, går jorden ellers under på lørdag den 23. september. Ifølge Meade står planeterne på en helt særlig måde i september, hvilket han mener varsler dommedag.

Meade har ved hjælp af 'bibelske regnemetoder' udregnet, at jorden vil kollidere med den uopdagede planet Nibiru, der også bliver kaldt Planet X, nu på lørdag. NASA har tidligere afvist, at en sådan planet overhovedet eksisterer.

Og ifølge den danske astrofysiker Christoffer Karoff er der da heller intet grundlag for at sige, at dommedag finder sted på lørdag.

»Der er absolut ingen videnskabelig belæg for at sige, at der skulle være en planet på så tæt kollisionskurs med Jorden. Det har ingen hold i virkeligheden,«, fortæller Christoffer Karoff, der til dagligt arbejder ved Institut for Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet, til Videnskab.dk.

Planeterne står dog på en helt særlig måde i denne måned, hvilket er skyld i et sjældent astronomisk fænomen, forklarer Karoff.

»Fænomenet går ud på, at Månen, som er næsten ny, står sammen med Venus, Mars og Merkur, så man kan se alle fire samtidig«, fortæller han til Videnskab.dk.

Du kan altså roligt fortsætte, som om intet var hændt - jorden er her efter alt at dømme stadig, når vi når søndag i næste uge.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Køen til prins Henriks båre var endnu...
bt.dk
Øksemandens far står frem: 'Hvorfor...
bt.dk
Annette Heick: Gør mig den tjeneste...
bt.dk
Brugte millioner på at ligne den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx