Af Mick Allerup Jensen - 03/09-17 13:22

Du har skænket øl forkert hele livet - sådan undgår du for mange bøvser og alkoprutterDu har skænket øl forkert hele livet - sådan undgår du for mange bøvser og alkoprutter

Det er så simpelt at skænke en øl, så du undgår at bliver alt for oppustet.

storybild

(Billede: Iris)

Er du typen, der altid sørger for at skænke en øl så den skummer mindst muligt? Du er helt på afveje. Du kan faktisk give dig selv og dine gæster en ret oppustet oplevelse med bøvser og alkoprutter til følge.

Hvad skal du SÅ gøre? Fortvivl ikke.

Svaret er lige her i form af en viral video fra Business Insider, hvor øleksperten Max Bakker fortæller, hvordan man skal gøre. Den er i skrivende stund blevet delt over 258.000 gange. Det giver en god idé om, hvor vigtigt udbredt problemet med ekstra maveluft er.

I Videoen viser Bakker, hvordan kulsyren påvirker maven, hvis man for eksempel får lyst til at snacke nachos til øllet. Resultatet er ikke til at tage fejl af. Det skummer fuldstændig over.

Reaktionen i maven gør nemlig, at den CO2, der ikke blev udløst, da han skænkede den ikke-skummende øl, bliver udløst. Du kan selv regne ud, hvad det gør ved maven - den bliver meget oppustet. Det vil du nok også gerne undgå.

Hvis du til gengæld skænker øllet på den helt rigtige måde, hvor glasset holdes i en perfekt vinkel på 45 grader og langsomt rettes op imens du hælder, vil kulsyren slippe ud.

Du vil stadig få skum på din øl, men skummet bliver langsomt til øl - og en øl skal have skum, hvis det står til Max Bakker.

Metoden er altså den bedste, hvis du ikke har lyst til at gå rundt med oppustet mave og lade luften komme ud af diverse kropsåbninger. Derudover holder skummet på øllets smag, og det er jo alfa omega, hvis man kan lide en god øl.

Se hele videoen her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Karen Maj udlejede sit sommerhus: Så...
bt.dk
Flere biler i voldsomt trafikuheld:...
bt.dk
Politiet advarer: Det her tilbud ER...
bt.dk
Line købte frokost med sin finger:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx