Af - 08/01-15 09:01

Stor undersøgelse: Derfor skal du spise grød hver dagStor undersøgelse: Derfor skal du spise grød hver dag

En ny undersøgelse fra det anerkendte Harvard University peger på, at dit liv kan forlænges, hvis fuldkorn er en fast bestanddel af din kost.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Det kan være svært at vide, hvad man må spise og ikke må spise, hvis man skal leve sundt. Der kommer ofte nye undersøgelser, som peger i den ene eller den anden retning.

I en af de nyere undersøgelse konkluderer forskere fra Harvard University, at det er sundt at spise en skål havregrød om dagen.

Det skriver the Telegraph.

Her har forskerne fra det amerikanske universitet studeret 100.000 deltagere i mere end 14 år.

Thomas Rode afviser stenalder-løgn
Thomas Rode afviser stenalder-løgn

Stenaldermad er ren fup - og du hopper i fælden
Stenaldermad er ren fup - og du hopper i fælden

I 2010 var 26.000 af disse døde. De tilbageværende deltagere, som havde flest fuldkorn på menuen eksempelvis i form af havregrød, brune ris og quinoa, virkede til at være mindre modtagelige over for sygdomme - især de hjerterelaterede.

Forskerne konkluderer ud fra undersøgelsen, at hvis man spiser 28 gram fuldkorn (svarende til en lille skål havegrød) om dagen, så mindsker man risikoen for at dø i en tidlig alder med fem procent, og man mindsker også hjerterelaterede dødsfald med ni procent.

- Resultaterne støtter de nuværende kostråd, der anbefaler et øget indtag af fuldkorn, siger Hongyu Wu fra Harvard School of Public Health, der står bag rapporten og fortsætter:

- Der er også lovende evidens, der tyder på, at en fuldkornsrig kost kan give fordele i retning af længere levetid.

Slanke-forvirring: Ingen kur er bedre end andre
Slanke-forvirring: Ingen kur er bedre end andre

Men selvom, at undersøgelsen ser lovende ud for folk, der elsker en skål med havregrød hver dag, så skal man alligevel tage resultatet med et gran salt:

- Folk, der spiser mange fuldkorn fører ofte en sundere livsstil, så det er måske ikke fuldkorn alene, som er skyld i de gavnlige effekter, når det kommer til hjertekarsygdomme, siger Victoria Taylor, der er diætist ved the British Heart Foundation.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx