Af Lars Dinesen - 14/09-17 20:32

Forskning: Denne musik får mænd til at virke flottere overfor kvinderForskning: Denne musik får mænd til at virke flottere overfor kvinder

Et nyt studie fra Østrig viser, at kvinder vurderer mænd til at være mere attraktive, hvis der bliver spillet særlig musik mens de ser på mændenes ansigter.

storybild

Det skriver Daily Mail på baggrund af en publicering i det videnskabelige tidsskrift PLOS One.

Kompleks, klassisk musik får mænd til at virke flottere end de i virkeligheden er overfor kvinder. Det viser ny forskning fra Wien-universitetet, hvor en gruppe forskere har undersøgt sammenhængen imellem ophidsende og kompleks musik og tiltrækningskraft.

»Et smukt ansigt er en af de vigtigste fysiske egenskaber, der kan have indflydelse på et valg af partner,« siger Helmut Leder, der er en af forfatterne bag det videnskabelige studie, og fortsætter:

»Vi ville finde ud af, hvordan musik kan ændre opfattelsen af disse træk.«

Videnskabsfolkene spillede klassisk musik for 64 heteroseksuelle kvinder, mens de viste dem billeder af en række mænds ansigter, der havde et neutralt udtryk. De kvindelige forsøgskaniner skulle vurdere mændene på en skala fra lækker til uattraktiv. Samtidig skulle de give et svar på, om de kunne finde på at date mændene på billederne.

Det viste sig, at den klassiske musik fik mændene til at fremstå som om, de havde et flottere ansigt, end når deres billeder blev vist uledsaget af musik. Forskerne mener, at resultatet måske kan kædes sammen til for eksempel fugles kald, hvor trillerne er en fast del af parringsritualet. Jo mere kompleks musikken var, jo stærkere effekt på kvinderne.

Det er altså umiddelbart hverken Drakes forførende flow eller romance-klassikere som Marvin Gaye eller Barry White kan være medvirkende til at rykke mændene op i kategorien, hvor man skal være far til kvindernes børn. I stedet viste det sig at klassisk musik fra det 1800-tallet satte mest skub i følelserne hos kvinderne. Forskerne så især resultater, når det kom til komponisterne Chopin og Schubert.

Du kan høre et eksempel på 'score-musikken' nedenfor.

Forskerne forsøgte sig også på 32 mænd, der skulle vurdere kvinders ansigter til musik. Her viste det sig, at der ikke var den samme effekt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jehovas Vidner gav mig disciplin til...
bt.dk
Armstrong indgår millionforlig med...
bt.dk
Søvnproblemer? Disse stresssymptomer...
bt.dk
Nærmest alle bloggere reklamerer lige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx