Af Ritzau - 03/08-15 07:23; Opdateret: 03/08-15 09:17

Forskning slår fast: Stress blokerer hukommelsenForskning slår fast: Stress blokerer hukommelsen

Det bliver sværere at eksempelvis huske et telefonnummer, hvis man lider af stress, viser ny undersøgelse.

storybild

(Billede: Polfoto/Modelfoto)

Man plejer at sige, at nogle af de tydeligste tegn på stress er, når vi begynder at glemme selv de mest basale ting: Hvor lagde jeg bilnøglen? Hvad er det nu, hun hedder? Hvor var det egentlig, jeg skulle hen?

Nu viser en undersøgelse fra Arbejdsmedicinsk Klinik på Regionshospitalet Herning, at den dårlige hukommelse ikke bare er noget, vi bilder os ind. Det er et målbart fænomen, skriver Kristeligt Dagblad.

- De fleste stresspatienter har en oplevelse af, at de har fået sværere ved at huske. Mine forsøg viser ud fra en test af henholdsvis stress-patienter og en kontrolgruppe af raske, at de har ret, siger Anita Eskildsen, psykolog og ph.d.-studerende, til avisen.

Over halvdelen af de danske studerende er stressede
Over halvdelen af de danske studerende er stressede

Guide: Slip af med din stress
Guide: Slip af med din stress

Anita Eskildsen er forskeren bag undersøgelsen, og hun præciserer, at det især er tempoet, opgaver løses i, og arbejdshukommelsen, der bliver ramt.

Det vil sige, at hjernen får sværere ved at kombinere mange informationer og for eksempel huske et telefonnummer.

Det har fået mange i situationen til at frygte, om de er ved at blive demente, og derfor er Anita Eskildsen nu i gang med at undersøge, om hukommelsessvigt ved stress kun er forbigående eller nogle gange faktisk kan sætte sig varige spor.

- Der er i dag megen opmærksomhed omkring vores kognitive evner, for vi er afhængige af dem på arbejdet, siger Anita Eskildsen til Kristeligt Dagblad.

Formålet med forskningen er også at kunne foretage bedre vurderinger af, hvor hurtigt det er realistisk at lade stressramte genindtræde i deres fulde jobfunktion.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx