Af - 05/08-15 18:08

Forsker: Her er forklaringen på mystisk rum-krabbeForsker: Her er forklaringen på mystisk rum-krabbe

Rum-interesserede mener, at de har fundet beviset for liv på Mars. Astronom er uenig.

Bildstrecke im Grossformat »

Et billede fra Nasa har skabt vild debat på Facebook, hvor gruppen 'Journey to the Surface of the Mars' mener at have spottet beviset på, at der virkelig er liv på Mars.

Og dette liv består ikke bare af små nærmest usynlige organismer, vurderes det i gruppen, men af en decideret rum-krabbe - alternativt et rumvæsen eller en edderkop. Vurder selv i galleriet over artiklen.

Nasa spotter planet: Det tætteste vi er nået Jorden 2.0
Nasa spotter planet: Det tætteste vi er nået Jorden 2.0

Det skal siges, at Facebook-gruppens slogan er 'De fortæller ikke sandheden om Mars', og dermed vil kuk-kuk-alarmen nok ringe hos de fleste.

Men inden en bemandet ekspedition bliver sendt afsted for at finde rum-krabben, har videnskabsmænd været fremme og slået begejstringen ned med kolde, hårde facts.

Vild jubel: NASA når helt tæt på Pluto
Vild jubel: NASA når helt tæt på Pluto

Seniorastronom Seth Shostak forklarer således rum-krabben med et fænomen, der kaldes 'pareidolia', hvilket også kan være, når man ser dyr i skyerne. Det er hjernens evne til at se former i tilfældige objekter.

- Når folk sender mig sådanne billeder, er de generelt ret begejstrede, da de tror, at disse genstande symboliserer noget, som man ikke burde finde på den gamle støvede overflade af den røde planet, siger Seth Shostak, der fortsætter:

- Det er som regel en slags dyr, de ser, men nogle gange er det endnu særere ting som dele til biler, de ser. Måske de tror, at der er biler på Mars?

Faktisk er det at se en rum-krabbe ikke mere usædvanligt, end hvis folk troede, de havde set en smiley :), fastslår han.

Seth Shostak er ikke en decideret modstander af liv i rummet. Faktisk har han udtalt, at man inden for 20 år vil finde bevis på liv i rummet, hvis man får midlerne til det, men lige i dette tilfælde er der altså tale om en and, vurderer han.

Går Jorden under til september?
Går Jorden under til september?

NASA-forsker: Vi finder liv i rummet inden for 20 år
NASA-forsker: Vi finder liv i rummet inden for 20 år

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx