Af - 11/09-16 13:41

Ny forskning: Denne alkohol-drik er god for hjernenNy forskning: Denne alkohol-drik er god for hjernen

Vin kan udvikle hjernen og gøre sanserne bedre. Den er god nok.

storybild

13 røde og to hvide vine er trukket op på Dansk Supermarkeds hovedsæde i Århus, hvor vinkonsulent Jørgen Søborg og vinindkøber Jens Peter Lund er sammen om at beslutte, hvilke vine der skal ud til de danske forbrugere. (Billede: Erik Jepsen)

Hvis du godt kan lide at få et lille glas, så kan du nu hæve det i glæde. En ny undersøgelse viser, at vin er godt for hjernen.

For vin kan gøre sanserne bedre. Vineksperter har en bedre lugtesans, og dele af hjernen er større og tykkere. Og her kommer vinen til sin gavn. De dele af hjernen, der er tykkere, hvis man drikker vin, kan nemlig forebygge Alzheimers og Parkinsons. Det skriver Cosmopolitan.

10 gode grunde til at drikke vin i aften
10 gode grunde til at drikke vin i aften

- Selvom vi ikke ved det med sikkerhed, er der en mulighed for, at når det kommer til hjernen, er det "tykkere er bedre", siger Sarah Banks, leder for neuropsykologi på Cleveland Clinic i Las Vegas og forfatter til undersøgelsen.

- Det ser ud som om, at hvis man har mere hjerne i de område, vil det tage længere tid, før man mærker problemerne ved en skade, siger hun.

Disse madvarer skal du IKKE spise før du går i seng
Disse madvarer skal du IKKE spise før du går i seng

Selvom undersøgelsen ikke er færdig, så kan det være, at du skulle se at blive vinekspert. Eller bare tage et glas. For hjernens skyld.

Havnebosser brugte 150.000 kroner på vin
Havnebosser brugte 150.000 kroner på vin

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx