Af - 08/01-14 09:36

Din mad giver dig depressionDin mad giver dig depression

Nye studier fra Harvard University i USA viser, at der er sammenhæng mellem de ting, vi putter i munden og risikoen for at udvikle en depression.

storybild

Nye studier fra Harvard University i USA viser, at der er sammenhæng mellem de ting vi putter i munden og risikoen for at udvikle depression. (Billede: Polfoto)

En kost med sukkerholdige drikke, hvidt mel, rødt kød og margarine øger risikoen for at udvikle en depression.

Det viser ny forskning fra Harvard University i USA.

Forskerne fandt frem til, at kvinder, der fik meget af denne form for kost, øgede risikoen for depression fra 29 til 41 procent.

Depression skader fostre hos gravide
Depression skader fostre hos gravide

Studierne, som startede i 1996 og i alt har fulgt 43.685 kvinder i alderen 50–77 år, er udgivet i det medicinske tidskrift 'Brain, behaviour and immunity'.

Drik vin og kaffe
I modsætning til den kost, der fremmer risikoen for depression, har vin i moderate mængder, kaffe, olivenolie og grønt den modsatte effekt.

Ifølge lektor, fødevareingeniør og kandidat i fødevarevidenskab og teknologi ved Metropol i København, Michael René, skyldes det, at den type kost er rig på antioxidanter og vitaminer.

- Vin bidrager med en masse antioxidanter, som styrker vores immunforsvar og mindsker risikoen for inflammation, og olivenolien giver en ernæringsmæssig opfyldning af næringsstoffer, siger han til mx.dk.

- I korte træk fylder den type kost vores system op med vitaminer og næringsstoffer, som vi i høj grad har brug for, fastslår han.

Depression gør dig gammel
Depression gør dig gammel

Under de amerikanske studier fra 1996 til 2013 fik i alt 2.594 kvinder konstateret diagnosen depression og blev samtidig behandlet med antidepressiv medicin.

2 ud af 3 unge får kun bivirkninger af lykkepiller
2 ud af 3 unge får kun bivirkninger af lykkepiller

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fem danskere fortæller: Jeg var utro...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
'Badehotellet' mister sin stjerne: Nu...
bt.dk
Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx