Af - 13/08-16 21:03

Forskning: Mennesker har BRUG for at festeForskning: Mennesker har BRUG for at feste

Selv for halvanden million år siden dansede vores forfædre også rundt

Bildstrecke im Grossformat »

At feste er også at socialisere, men det er mere end det. Det er rent faktisk også en del af vores instinkter. Det at samles i grupper og bevæge sig rytmisk sammen var noget vores forfædre brugte til at kommunikere sammen og i sidste ende overleve. Og de der besad koordination og rytme havde et evolutionært forspring, det skriver Daily Mail.

- Vores forfædre dansede for at tiltrække en mage helt tilbage for halvanden million år siden, siger Steven J. Mithen, der er arkæolog ved University og Reading i England.

Et studie fra 2006 fra University of Reading har analysereret DNA både fra dansere og personer med dårlig koordination, og de kom frem til, at folk med rytme havde to gener knyttet til gode sociale egenskaber. Og yderligere havde de, der var lette på tå et højere niveau af serotonin, der går ind og booster humøret.

Kendte afslører tidligere jobs: Se hvem der vaskede op hos en slagter
Kendte afslører tidligere jobs: Se hvem der vaskede op hos en slagter

- Når mennesker er i kontakt med hinanden føler de en særlig form for elektricitet. Og folk der ofte går til fest føler en høj grad af fælles følelsesmæssig glæde, siger forsker Paul Carls fra University of Montreal.

Denne kraft er også et kerneelement i religion, og den tager folk med ind i en ny verden, og får dem til at føle, at de er i kontakt med en ekstraordinær energi.

Rent faktisk er det at feste et religiøst ritual. Til religiøse fejringer eller fester er der ofte en, der løfter publikums oplevelse som for eksempel en shaman, eller en DJ som vi kender det.

Kim er onlineafhængig:     - Det er lettere at leve i den virtuelle verden
Kim er onlineafhængig: - Det er lettere at leve i den virtuelle verden

Kendt dansk festival: Efter i år lukker og slukker vi
Kendt dansk festival: Efter i år lukker og slukker vi

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx