Af - 19/06-17 11:46

Disse 3 ting kan være tegn på høj intelligensDisse 3 ting kan være tegn på høj intelligens

Kan du slet ikke abstrahere fra klikken med kuglepennene? Eller grubler du dig generelt over store og små ting? Så kan det faktisk være tegn på, at du har en særlig hjerne.

storybild

Irritation over høje lyde, generel bekymring og undervurdering af egne evner. Det lyder måske ikke som ting, du ville smide øverst på CV'et. Men måske burde du overveje det. For disse tre ting kan faktisk også være tegn høj intelligens. Det skriver Illustreret Videnskab.

Ung mand ramt af voldsom hashpsykose - endte med at skære sin penis af
Ung mand ramt af voldsom hashpsykose - endte med at skære sin penis af

Sensitiv over for lyde

Klik, klik, klik. Du forsøger at koncentrere dig om din opgave på din computerskærm. Men lyden fra din kollegas fumlem med sin kuglepen river igen og igen dit fokus i stykker. Hvis du kender scenariet, hvor en lyd eller støj er særligt udfordrende, så behøver det ikke være fordi, du er særligt nem at irritere. Det kan nemlig også betyde, at du har en høj intelligens.

Det viste en undersøgelse fra Northwestern University, hvor en række forsøgsdeltagere blev udsat for en forskellig række af lyde. Her var det især deltagere med en høj kreativ intelligens, der blev distraheret og negativt påvirkede af lydene. Forskerne bag undersøgelsen forklarede det blandt andet med, at disse kreativt intelligente personer i højere grad end andre opfattede verden med alle deres sanser. Derfor havde de også sværere ved at lukke af for lyde.

Ekspert: Her 3 lette tricks til at få ryddet op
Ekspert: Her 3 lette tricks til at få ryddet op

Gruble, gruble, gruble

Hvis du er typen, der ofte bekymrer dig eller generelt bare grubler over livets store (og også meget små) vilkår, så kan det være, fordi du er særligt intelligent.

Et hold forskere fra MacEwan University i Canada offentliggjorde i 2015 en undersøgelse, der viste, at der var sammenhæng mellem høj verbal intelligens og bekymring. Jo mere verbalt intelligente personerne var, jo højere tendens havde de til at bekymre sig.

Taler du med din hund eller kat? Så er du et klogt menneske
Taler du med din hund eller kat? Så er du et klogt menneske

Undervurderer egne evner

Intelligente mennesker har en evne til at undervurdere deres egne evner. Og det er egentlig ikke ny forskning. Faktisk stammer denne viden fra en undersøgelse af de to amerikanske psykologer Justin Kruger og David Dunning tilbage i 1999. I undersøgelsen skulle en række deltagere gennemføre en test og herefter vurderer, hvor godt de havde klaret sig.

Her var konklusionen, at den fjerdedel, som havde klaret sig dårligst overvurderede deres antal af rigtige svar med 50 procent. Det samme gjorde sig omvendt gældende for den fjerdedel, som klarede sig bedst. Tendensen med at undervudere egne evner er senere blevet døbt 'Dunning-Kruger Effekten'.

Facebook-stifter vågner hver morgen op til denne lækre kendte stemme
Facebook-stifter vågner hver morgen op til denne lækre kendte stemme

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mysterium på Christiania: Hvorfor...
bt.dk
Løkke dropper Vestager
bt.dk
Med ét tweet sendte 20-årig...
bt.dk
Børnehave lukket ned: Én voksen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx